UPDATE: Industrieel monument op NDSM start met werving huurders

Voor het nog te herontwikkelen industriële rijksmonument De Afbramerij op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord zullen vanaf volgende week zowel op nationaal als op internationaal niveau huurders aangezocht worden die passen in het creatieve en zakelijke concept. In totaal is er plaats voor 7000 m2 aan creatieve bedrijfsruimte.

Dat meldt ontwikkelaar BAM Utiliteitsbouw die samen met de partners Nuon en BOOIZ het gebouw gaan herontwikkelen tot een klimaatneutraal gebouw van 7000 m2. Volgens Merlijn Rademaker van BAM Utiliteitsbouw die al drie maanden met dit project bezig is, ligt er nu een overeenkomst om het samen met Nuon en BOOIZ het huidige rijksmonument te herontwikkelen.

Voor het ontwerp is JHK Architecten ingehuurd dat inmiddels enkele conceptstudies heeft gemaakt dat recht doet aan de rauwe historie met behoud van de grote ruimte. Centraal in deze studies is de zeer hoge hal van minstens 50 meter hoog die ruimte kan bieden voor allerlei kunstvoorstellingen en optredens. Ook is ruimte voorzien voor horeca.

“Het is een heel bijzonder project, je moet hier echt out-of-the-box denken. Niets is standaard”, zegt Rademaker. Als er voor het overgrote deel van de beoogde 7000 m2 huurders kunnen worden gevonden, kan de herontwikkeling van start gaan. Naar verwachting kunnen dan in de 2e helft van 2012 de eerste huurders het gebouw betrekken. Al in 2008 wilde ontwikkelaar Converse het monument waar vroeger de bramen van de gietstukken voor de scheepsbouw werden geslagen, aankopen. Maar Converse twijfelde of het wel de kantoorruimte vol kon krijgen en uiteindelijk nam BAM Utiliteitsbouw het project over.



Reacties


Laatste nieuws