‘Weer een groot fonds dat geen dividend betaalt'

Vorige week schreef ik een column over Homburg Invest. Dit welbekende vastgoedfonds had kort geleden besloten om geen dividend uit te keren aan haar aandeelhouders. Met de koptekst ‘Geen dividend, hopelijk geen trend' sprak ik mijn zorgen uit over dit nieuwsfeit. Wat gebeurt er nu met PEPR, het Europese fonds van Prologis?

Vaak is het zo bij beursgenoteerde bedrijven dat als een 'concurrent' met slecht nieuws naar buiten komt, het makkelijker voor vergelijkbare fondsen wordt om met hetzelfde slechte nieuws naar buiten te komen. Je bent dan namelijk niet meer een outsider maar onderdeel van de ontwikkelingen in de branche.

Vandaag is bekend geworden dat het Europese vastgoedfonds PEPR van Prologis hoogstwaarschijnlijk geen dividend gaat uitbetalen over 2010. Het ziet er nu dus toch naar uit dat er langzamerhand een trend aan het ontstaan is. Prologis zegt in een verklaring dat het van het bankensyndicaat wel dividend mag betalen maar dat verlopig vrijwillig niet zal gaan doen.

Overigens is Prologis op de goede weg en gaat het al veel beter dan een paar jaar geleden.  We houden het verder in de gaten voor onze lezers.....wellicht dat er nog meer grote vastgoedfondsen met vergelijkbaar dividendnieuws komen.

John Kerkhoven
Directeur Vastgoedjournaal



Reacties


Laatste nieuws