Nieuw kenniscentrum over leegstand geopend

Ad Hoc, marktleider in leegstandsbeheer, kondigt vandaag de lancering van haar kenniscentrum voor de nieuwe Leegstandswet aan. Deze wet, die per 1 oktober aanstaande van kracht is, zal de nodige veranderingen met zich meebrengen voor vastgoedeigenaren en gemeenten. Zo wordt kraken algeheel strafbaar gesteld en kunnen vastgoedeigenaren verplicht worden hun leegstand aan gemeenten te melden.

Een meerderheid van de Nederlandse vastgoedeigenaren is volgens Ad Hoc slechts ten dele op de hoogte van de gevolgen van de nieuwe Leegstandswet. Dat blijkt uit eigen onderzoek van leegstandsbeheerder Ad Hoc onder enkele honderden respondenten. Hoewel 77% van de deelnemers aangeeft te weten dat kraken per 1 oktober een strafbaar feit is, is slechts 40% zich ervan bewust dat gemeenten hen kunnen verplichten om leegstand te melden. Nog minder vastgoedeigenaren (18%) zijn op de hoogte van de hoge boetes en verplichte voordrachten die gemeenten volgens de nieuwe Leegstandswet kunnen instellen.

Lex Visser, General Manager van Ad Hoc, zegt: "Ad Hoc ziet het als haar verantwoordelijkheid om alle partijen die met leegstand te maken krijgen goed te informeren over de nieuwe Leegstandswet. Het vandaag gelanceerde kenniscentrum doet dit niet alleen door kennis te delen met alle partijen in de markt, maar ook door een concrete oplossing te bieden. Met onze gratis service Ad Hoc Alert kunnen vastgoedeigenaren hun leegstand bij ons aanmelden, waarna wij ervoor zorgen dat er op tijd actie ondernomen wordt richting de gemeente."

Het nieuwe kenniscentrum van Ad Hoc is per vandaag te bereiken via de website www.adhocalert.nl.



Reacties


Laatste nieuws