UPDATE: Verhuizing Vesteda naar Zuidas

De directie van Vesteda Groep heeft besloten de statutaire zetel van Vesteda per medio volgend jaar naar Amsterdam te verplaatsen. Dit betekent dat de statutaire directie Vesteda gaat vertegenwoordigen vanuit Amsterdam in plaats van Maastricht. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaat het niet om de herhuisvesting van het hoofdkantoor en het voltallig personeel. De directie zal zowel in Amsterdam als in Maastricht functioneren.

Het voorgenomen besluit heeft personele consequenties voor circa vier tot vijf personen in de directe werkomgeving van de directie, zo meldt het woningfonds. Met hen zal worden overlegd van waaruit hun werkzaamheden zullen worden uitgevoerd.

Met de OR heeft inmiddels overleg plaatsgevonden over de zetelverplaatsing zelf, het OR-advies over de invulling van de personeleconsequenties volgt. In totaal werken circa 350 personen bij Vesteda; daarvan werken circa 100 personen op het hoofdkantoor aan het Plein 1992 in Maastricht. Vesteda heeft regionale kantoren in het land van waaruit de verhuur en het beheer worden georganiseerd. De centrale organisatie werkt vanuit Maastricht en Amsterdam, waar Vesteda Project bv de facto al haar hoofdkantoor heeft.

Amsterdam ligt centraal ten opzichte van het vastgoedbezit. Het kantoor van Vesteda op de Zuid-as staat midden in het financiële centrum van Nederland, dicht bij aandeelhouders, banken en adviseurs. Van hier uit zal de directie Vesteda gaan vertegenwoordigen. Vesteda hanteert een regio-indeling van Nederland en in de belangrijkste regio I, die 75 procent van het vastgoedbezit omvat, is Zuid-Limburg niet vertegenwoordigd.



Reacties


Laatste nieuws