Regus: nieuwe kijk op huisvesting door expats

Internationale ondernemingen verwachten meer seniormanagers naar buitenlandse posten te sturen in de komende vijf jaar. Dit blijkt uit het onderzoek Up or out: next moves for the modern expatriate van de Economist Intelligence Unit, uitgevoerd in opdracht van flexibele kantooraanbieder Regus.

"Dit onderzoek laat zien dat mondialisering bedrijven ertoe dwingt om de plek waar zij hun activiteiten uitrollen te herzien en te kijken naar hoe zij omgaan met hun mensen en vastgoed. De behoefte aan wereldwijd actieve en flexibele werknemers vergroot de uitdaging om te voorzien in een passende werkomgeving tegen een redelijke prijs", zegt Mark Dixon, CEO van Regus Group.

Door een afnemende vraag in Westerse markten neemt de druk toe om uit te breiden in China, India en andere markten waar sprake is van groei, zo meldt het onderzoek. Bijna 40% van de ondernemingen is van plan om meer managers naar het buitenland te zenden in de komende vijf jaar. Dit blijkt uit een onderzoek onder 418 senior executives die verantwoordelijk zijn voor bedrijfsonderdelen in het buitenland.

"Strategieën met betrekking tot het uitzenden van mensen geven een breder inzicht in mondialisering, of het nu gaat om de regio's waar bedrijven in investeren, of de dagelijkse uitdagingen die horen bij het opstarten van een kantoor op een andere plek", zegt Paul Lewis, Managing Editor van de Economist Intelligence Unit en auteur van het onderzoek.

Andere belangrijke resultaten uit het onderzoek, zie op VJ Profs.



Reacties


Laatste nieuws