Nieuwbouw kantoor van 2700 m2 voor SIDN

Onder begeleiding van DTZ Zadelhoff heeft SIDN een nieuw te bouwen kantoorgebouw aangekocht op businesspark IJsseloord 2 in Arnhem. In oktober wordt gestart met de bouwwerkzaamheden. Het kantoorobject heeft in totaal circa 2.700 m² bruto vloeroppervlakte. DTZ Zadelhoff begeleidde SIDN bij deze transactie en voert ook het projectmanagement tijdens de bouw uit. De verkopende partij is IJ2 projecten BV, een samenwerkingsverband van Giesbers Gebiedsontwikkeling en Ballast Nedam.

SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) is sinds 1996 verantwoordelijk voor het .nl-domein. Zij zorgt voor de registratie en het beheer van meer dan 4 miljoen .nl-domeinnamen en daarmee voor de vindbaarheid van miljoenen websites en e-mailadressen. Daarnaast heeft SIDN een actieve rol in de technische, beleidsmatige en politieke ontwikkelingen van het internet op nationaal en mondiaal niveau.

SIDN was op zoek naar ruimere en modernere huisvesting, waarbij een uitbreiding in de toekomst mogelijk moest zijn. De beschikbare voorraad kantoren in Arnhem voldeed niet aan de eisen en nieuwbouw op IJsseloord 2 bleek de meeste mogelijkheden te bieden. Het businesspark ligt strategisch en is bovendien een plezierige en comfortabele werkomgeving vanwege de ruime opzet en fraaie architectuur.

IJ2 projecten BV is de ontwikkelende en realiserende partij; BD architectuur heeft het gebouw ontworpen. Voor het interieur is D+Z Architecten+Projectmanagers uit Naarden ingeschakeld. SIDN betrekt de nieuwbouw eind 2011.

 



Reacties


Laatste nieuws