SOR koopt 71 appartementen en 4 units van AM

Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR) en AM zijn overeengekomen dat de SOR 71 appartementen en 4 commerciële units in het project Stadsplein in Spijkenisse overneemt. De SOR verhuurt de appartementen aan 55-plussers. Met deze overname speelt de SOR in op de vraag naar hoogwaardige 55-pluswoningen in Spijkenisse. Eerder verkocht AM 42 appartementen in dit complex aan woningcorporatie Maasdelta.

Het totale project Stadsplein omvat 154 appartementen, 10.000 m² winkels en horeca, een plein met een theater en een ondergrondse parkeergarage waar bewoners een parkeerplaats kunnen huren. De winkelruimte wordt ontwikkeld door Multi Vastgoed, die deze heeft verkocht aan Corio. De 154 ruime appartementen, waarvoor gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM verantwoordelijk is, komen boven de winkels rond binnenhoven en aan een in het oog springende kademuur. De gemeente Spijkenisse is verantwoordelijk voor het openbare gebied, waaronder het plein en de parkeergarage. Stadsplein wordt de belangrijkste entree naar de binnenstad. Het wordt een aantrekkelijk winkel-, woon- en uitgaansgebied mede door het stadsplein met terrasjes en horeca en de daaraan gelegen entree van het nieuwe theater De Stoep. Het lager gelegen deel van het plein aan het water biedt ruimte voor diverse zomerse activiteiten. De nieuwe stadswal en het veelkleurige gevelbeeld geven Spijkenisse een historisch karakter.

De SOR is bezig met uitbreiding van haar woningaanbod in de gemeenten rond Rotterdam. Juist daar groeit de behoefte aan hoogwaardige 55-pluswoningen met goede voorzieningen in de nabije omgeving. De SOR speelt hier op in. AM richt zich met haar projecten op veranderende woonwensen, waaronder de toenemende behoefte aan woningen voor 55-plussers. Het programma van Stadsplein komt aan deze vraag tegemoet.

De 71 huurappartementen van de SOR bestaan uit 6 vierkamerappartementen, 4 tweekamerappartementen en 61 driekamerappartementen. Deze appartementen bevinden zich boven de winkels. De galerijen die toegang geven tot de woningen grenzen aan een binnentuin. De (SOR-) appartementen en commerciële ruimtes worden aangesloten op een collectief warmtepompsysteem voor verwarming en warm water. Dit duurzame systeem geeft tevens de mogelijkheid om de woningen in de zomer te koelen. De huurprijzen zijn nog indicatief en variëren van circa € 550 tot €1.000 per maand. Van de vier commerciële units van de SOR worden er twee ingericht als recreatieruimte voor de bewoners.

De bouw van de appartementen van de SOR is in april 2010 gestart. Naar verwachting kunnen ze vanaf september 2011 worden opgeleverd. Meer informatie is te vinden op www.wonenophetstadsplein.nl.

 



Reacties


Laatste nieuws