'Geen overnames voor Unibail maar single assets'

Guillaume Poitrinal, de ceo van Unibail-Rodamco, het grootste winkelfonds van Europa, heeft gisteren in de financiële media bekend gemaakt dat zijn fonds naar nieuwe overnamekandidaten zoekt. Poitrinal zei hierbij dat ‘zijn' vastgoedfonds over voldoende middelen beschikt om deze overnames te kunnen financieren.

Eigenlijk best raar, deze uitspraak van Poitrinal. Had Unibail-Rodamco niet kort geleden zijn aandeelhouders een reuzendividend van €20 per aandeel beloofd omdat ze geen andere, meer renderende belegging voor wisten te vinden? Dat scheelt dus zomaar €1,8 mrd die uit de kas van Unibail-Rodamco gaat, geld dat Poitrinal immers goed had kunnen gebruiken om de verlangde overnames te kunnen doen.

Onze inschatting is dat Poitrinal vooral kijkt naar de overname van 'single assets' of kleinere vastgoedportefeuilles en niet van zins is om grote beursgenoteerde vastgoedfondsen van het kaliber Eurocommercial Properties of Corio over te nemen. Die laatste twee fondsen opereren praktisch in hetzelfde winkelsegment - die van grote winkelcentra in druk bevolkte gebieden - maar kosten meerdere miljarden om ze volledig over te nemen.

John Kerkhoven
Directeur Vastgoedjournaal

 



Reacties


Laatste nieuws