Nederlands Letterenfonds koopt kantoorpand voor €5,6 mln

Het Vastgoed Fundament Fonds (VFF), een onroerendgoedfonds van Annexum, heeft het monumentale kantoorpand van 2050 m2 aan de Nieuwe Prinsengracht 89 in Amsterdam verkocht aan het Nederlands Letterenfonds. Het Letterenfonds betrekt het sinds medio juni vrijgekomen pand per 1 september 2010. De verkopende partij werd begeleid door Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs. De aankopende partij werd begeleid door Van den Bosch Bedrijfsmakelaars. De verkoopopbrengst bedraagt € 5.575.000.

Eelco Fortuyn, fondsmanager van het Vastgoed Fundament Fonds: "Het pand aan de Nieuwe Prinsengracht bleek een gewild object. Ondanks dat het niet te koop stond, werd Annexum al snel nadat het in juni vrijkwam benaderd door het Nederlands Letterenfonds met een serieus aanbod. Wij zijn blij dat de transactie in korte tijd is beklonken en dat we het pand boven boekwaarde hebben verkocht. Dit laatste is immers aantrekkelijk voor de beleggers in het VFF." Het Nederlands Letterenfonds is ontstaan na de fusie van twee bestaande fondsen. Daarmee ontstond de behoefte aan een groter pand waarin de nieuwe organisatie kon samengaan.

Het pand aan de Nieuwe Prinsengracht 89 heeft een vloeroppervlak van 2050 m². Naast het Nederlands Letterenfonds huurt de stichting Nationaal Comité 4 en 5 mei een kantoorruimte. Dit Amsterdamse pand is een voormalige kweekschool uit 1877 en is de afgelopen jaren sterk gerenoveerd.

 



Reacties


Laatste nieuws