Ook VvE's profiteren van verlaagd BTW-tarief bij renovatie

Renovatie- en herstelwerkzaamheden die Vereniging van Eigenaars laten uitvoeren, profiteren per 1 oktober van het verlaagde BTW-tarief van 6% op arbeidsloon. "het betekent een aanzienlijk voordeel voor Verenigingen van Eigenaars, omdat arbeidsloon vaak een groot deel van de kosten zijn bij renovatie- en herstelwerkzaamheden", aldus bestuurslid René Brinkhuijsen van VGM NL.

Demissionair Minister Jan Kees de Jager heeft gisteren tijdelijk het BTW-tarief van 19% naar 6% verlaagd op renovatie- en herstelwerkzaamheden om de woningmarkt een impuls te geven. Het nieuwe tarief geldt van 1 oktober 2010 tot 1 juli 2011 bij woningen/appartementen van minimaal twee jaar oud.

VGM NL is van mening dat ook VvE's voordeel hebben van deze tijdelijke regeling. "Juist in deze economisch moeilijke tijden zouden VvE's gebruik moeten maken van dit voordeel. Het mes snijdt aan twee kanten. De bouwbranche profiteert, maar zeker ook de VvE's", aldus Brinkhuijsen.

Sinds de oprichting op 20 januari 2009 hebben ruim 75 vastgoedmanagement-organisaties, 2200 medewerkers, zich in VGM NL verenigd. Tot de leden van VGM NL behoren zowel grote (internationale) vastgoedmanagement-organisaties als middelgrote en kleine. Deze leden managen, in opdracht van eigenaren, zowel commercieel onroerend goed als woningen en VvE's. Alle leden voldoen aan belangrijke criteria op het gebied van deskundigheid, ervaring en professionaliteit en hebben de gedragscode van VGM NL ondertekend.



Reacties


Laatste nieuws