Ballast Nedam verliest interesse aandeelhouders Hurks en Delta Lloyd

Als u de artikelen heeft gelezen over Ballast Nedam, dan weet u dat het bouwbedrijf in zwaar weer verkeert. Na een dramatisch verlies in 2014, begint 2015 met het wegtrekken van aandeelhouders. Zeer recent deed WoningmarktNL al bericht van het afnemende belang van Hurks als aandeelhouder. Nu loopt het aandeel van Hurks verder terug. 

Naast Hurks is ook Delta Lloyd bezig met het afbouwen van aandelen.

Verkocht!
Begin mei was Hurks met 17% nog de grootste aandeelhouder in Ballast Nedam. Interim-bestuurder William Bontes van Hurks stelde vorige week dat hij van plan was alle aandelen in Ballast af te stoten. “Als de koers zich goed ontwikkelt, zullen we de komende dagen nog meer verkopen”, zei Bontes dinsdag, nadat hij het belang door de verkoop van een groot aantal aandelen op de beurs al had teruggebracht tot 9%.

Dat het snel lukte om het belang af te bouwen, heeft Bontes verrast: “Onze strategie was een geleidelijke afbouw”…”Heel opmerkelijk. Het gebeurde in een klap. We hebben geen idee wie de kopers zijn.” Eerder bleek dat ook grootaandeelhouder Delta Lloyd zijn aandelen verkoopt. Delta Lloyd had vorig jaar nog een belang van 13%.

Kapitaalinjectie
Het noodlijdende Ballast Nedam kreeg recent een kapitaalinjectie van zijn huisbanken, waardoor het concern voorlopig van de ondergang is gered. Om het reddingsplan te laten slagen moeten de aandeelhouders later dit jaar in een claimemissie geld bijstorten.

Hurks en Ballast Nedam werkten samen aan een groot stationsproject in Breda. Hurks en Ballast Nedam verloren samen zo'n €40 mln op het project. De helft kwam voor rekening voor Hurks. De bouwer kocht zijn belang in Ballast Nedam in 2008 als onderdeel van het plan om intensief samen op te trekken bij grote infrastructurele projecten. Bontes: “Dat was een marktsegment waar Hurks geen expertise had.”

 



Reacties


Laatste nieuws