Dit mag u niet missen: Woningcorporatie Dag 2015

Wat is de rol van de woningcorporatie anno 2015? Woningcorporaties richten zich weer geheel op de originele taak; sociale huisvesting. De invulling van deze taak in de huidige tijd vraagt om keuze’s in het vastgoed en beheer. Wat zijn de belangrijkste thema’s? Hoe ziet de woningvoorraad er over 15 jaar uit en hoe kan daarop ingespeeld worden? 

Deze vragen vormen de rode draad tijdens de Woningcorporatie Dag 2015. Uw aanwezigheid gaat gepaard met nieuwe inzichten, belangrijke informatie en uiteraard de mogelijkheid om te netwerken tijdens onze borrel. In de ochtend is er een keuzeprogramma waarbij u kunt kiezen voor het thema Investment Briefing of het thema Energy Briefing. Beide thema sessies zitten vol met fantastische sprekers. In de middag vindt het hoofdprogramma plaats en er wordt afgesloten met een netwerkborrel. De locatie voor deze geweldige middag isNyenrode Business University, Straatweg 25, 3621 BG te Breukelen.


Thema 1 : Investment Briefing (10:30 tot 12:30)

Tijdens de thema sessie Investment Briefing passeren vier sprekers de revue. Zo wordt er gesproken over Asset management bij woningcorporaties. Het is tijd voor professionalisering van (des)investeringsbeslissingen, gaat u kopen, behouden of verkopen? Zelfstandig adviseur Duco Bodewes legt het u haarfijn uit. Daarna wordt de vloer overgenomen door Martijn Snijders van Capital Value. Hij gaat spreken over de samenwerking tussen beleggers en corporaties. Hoe gaat u om met complexgewijze verkoop van corporatiewoningen?

Het tweede deel van deze thema sessie gaat over de verwerving van corporatiebezit in Nederland. Niemand minder dan Peter Helfrich van het Duitse Patrizia zal spreken. Uiteraard deelt hij zijn ervaringen over de aankoop van de Vestia portefeuille. De sessie wordt afgesloten door Erik Steinmaier van de ABN AMRO, hij geeft inzicht in het financieren van het corporatiebezit. In deze veranderende markt zijn namelijk nog genoeg kansen te benutten.


Thema 2 : Energy Briefing (10:30 tot 12:30)

Deze thema sessie heeft eenzelfde opzet als hierboven, maar betreft één extra spreker. Tijdens deze Energie Briefing wordt het spits afgebeten door Chiel Boonstra van Verduurzamers en Jeroen Nollet van Escoplan. Beide heren zullen hun expertise gebruiken en uitleg geven over welke verduurzamingsaanpak de laagste woonlasten creëert. U krijgt inzicht in het maken van keuzes o.b.v. van een (financiële) business case uit de praktijk. Hierna gaat het woord naar Jan-Maarten Elias van Unica Ecopower. Hoe monitoort u energieverspilling en hoe gaat u om na het constateren van zo'n verspilling, zijn twee vragen waarop u antword kunt verwachten.

Tijdens de tweede helft van deze thema sessie gaat het over het leveren van duurzame energie, via een eigen Energie BV. Jan Leistra (DENN) vertelt u hoe uitdagend en leerzaam dit project kan zijn. En met goede resultaten! Afsluitend zal Albert Hulshoff van AHB Consultancy spreken over implementatie van het RETScreen. Dit is een gratis applicatie waarmee u een projectanalyse uitvoert en kunt energieprestaties kunt monitorenen.   


Hoofdprogramma

Het hoofdprogramma duurt van 13:30 uur tot 16:30 uur. Aansluitend is onze welbekende borrel.


Het hoofdprogramma begint om 13.30 uur. Hier zal dagvoorzitter René Scherpenisse (Tiwos) een inleidende voordracht houden. Verder zal hij de sprekers aan- en afkondigen, alsmede de vragenronde begeleiden.

Annemieke Kleijssen van BeBright, kijkt voor ons in de toekomst en spreekt over sociaal woningvoorraadbeleid in 2030. Hoe kunt u inspelen op de kwantitatieve & kwalitatieve match tussen vraag en aanbod?

Hierna zal Eric Wigman (Arcadis) zijn verhaal doen over de nieuwe opdracht voor woningcorporaties en transitie naar particuliere periferie. 

Voor een goede match tussen vraag en aabod kunt u bij onze derde spreker terecht. Bas Sievers van Wonen Limburg gaat het hebben over tijdelijke huisvestingsconcepten.

Energie is de crux voor een betaalbare volkshuisvesting, volgens Gerrit Buist (UvA). Zijn verhaal zal gaan over Energie als kerntaak van woningcorporaties.
 

Tot slot een tweeledige voordracht, een discussie tussen Lex de Boer (Lefier) en Meindert Smallenbroek (directoraat generaal Bouw en Wonen). Zij zullen debatteren over energiebesparing en woonlasten. De discussie zal worden begeleid door onze dagvoorzitter Rene Scherpenisse

Aansluitend is onze netwerkborrel! (16:30 tot 18:30)

INSCHRIJVEN

U kunt zich inschrijven voor de Woningcorporatie Dag 2015 door een mailtje te sturen naar info@buildingbusiness.nl. Vermeld als onderwerp 'WoCo 2015' en vermeld in uw mail of een een voorkeur heeft voor de Investment Briefing of de Energy Briefing. Vergeet niet uw contactgegevens in de mail te zetten. Wij sturen u zo spoedig mogelijk een bevestiging van uw aanmelding. Uw investering voor deelname aan de Woningcorporatie Dag 2015 bedraagt EUR 325 excl. BTW.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Reacties


Laatste nieuws