Start bouw eengezinswoningen ‘Booming!’ in Kerckebosch Zeist

In Zeist is de bouw van nieuwbouwproject ‘Booming!’ gestart. Blauwhoed ontwikkelt Booming! onder het BlueLiving-merk, met partners More for You en Bots Bouwgroep. Booming! telt 23 eengezinswoningen, die gebouwd worden aan de rand van het bos in Kerckebosch. De woningen gingen deze zomer in verkoop en werden binnen korte tijd allemaal verkocht. De oplevering is naar verwachting mei 2015.

Marc Nelen, ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed: “Door het slimme en efficiënte ontwikkelproces met BlueLiving hebben we in Booming! klantgestuurd en in snel tempo huizen ontwikkeld, die precies aansluiten bij de wensen van mensen die graag in Kerckebosch willen wonen. Nog geen jaar na de start van het ontwikkelproces kunnen we de bouw al starten.”

De 23 eengezinswoningen van Booming! zijn gesitueerd aan de rand van het bos, tussen volgroeide dennenbomen. Ze zijn op losse wijze in kleine rijtjes geschakeld, zodat bewoners het vrije gevoel van het bos tot in hun woonkamer ervaren. De woningen zijn 105 m2 groot en hebben standaard 3 slaapkamers, een complete keuken en badkamer en diverse indelingsvarianten en uitbreidingsopties. Passend bij het BlueLiving-merk zijn alle woningen alvast voor domotica voorbereid.

BlueLiving

Onder de naam BlueLiving werken Blauwhoed, More for You en Bots Bouwgroep samen in een integraal ontwerpproces met als doel een betere, slimmere en snellere manier van ontwikkelen vóór en mét klanten. Big data-analyse, slimme ontwikkeltechnieken als BIM, LEAN, concurrent engineering, gaming, conceptontwikkeling en consumentenmarketing-technieken worden in dit proces gecombineerd. Het doel van BlueLiving is het verrassen van klanten door hen optimaal te laten profiteren van de meerwaarde die met het integrale ontwerpproces wordt gerealiseerd.

Wijkvernieuwing Kerckebosch Zeist
Booming! wordt gerealiseerd in de wijk Kerckebosch. Kerckebosch ligt in het oostelijk deel van Zeist naast de villawijk De Hoge Dennen en grenst aan de Utrechtse Heuvelrug en landgoed Heidestein. Kerckebosch vernieuwt. De gemeente Zeist en woningcorporatie Seyster Veste werken samen met projectontwikkelaars zoals Blauwhoed aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 800 - 1000 woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld, waaronder ten minste 45 prachtige vrije kavels. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Seyster Veste de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) op. 



Reacties


Laatste nieuws