Bouw 91 startersappartementen in Leiden

VORM en Ballast Nedam starten met de bouw van 91 startersappartementen in Leiden. De start van de bouw is feestelijk ingeleid.

Het officiële startsein is gegeven voor de bouw van fase 2, 91 startersappartementen (Y)ours Leiden aan Lammenschanspark. Voorafgaand aan het slaan van de paal werden de kopers van deze appartementen uitgenodigd om op een paal hun wens voor de nieuwe woonplek te schilderen. Van deze uitnodiging maakten de kopers graag gebruik. Hun wensen zijn nu in de fundering van hun appartement verankerd.

Samenwerking

Circa 170 kopers en genodigden waren getuige van een kleurrijk en vurig spektakel. Y)ours Leiden is een ontwikkeling van VOF De Leidse Schans, een samenwerking tussen de bouwbedrijven Ballast Nedam en VORM. Fase 2 bestaat uit 91 koopappartementen voor starters. Het aanbod omvat zowel 1-, 2-, 3- als 4-kamer appartementen, alle voorzien van een buitenruimte, keuken, sanitair en tegelwerk. Ook beschikt ieder appartement over een eigen stallingplaats op een afgesloten terrein. onverminderd groot. Alle 91 appartementen zijn inmiddels verkocht.

Fase 2 maakt onderdeel uit van de campus (Y)ours Leiden, dé nieuwe plek in Leiden voor studenten, starters en doorstromers. De campus ligt ten zuiden van het historisch centrum en is goed bereikbaar per fiets en auto.

Campus

VORM, Ballast Nedam en Syntrus Achmea Real Estate & Finance vormen de combinatie die in 2011 door de gemeente Leiden is geselecteerd voor de ontwikkeling en realisatie van de campus (Y)ours Leiden. De campus omvat de gefaseerde ontwikkeling, realisatie en exploitatie van circa 1.900 studentenwoningen. Tevens worden er voorzieningen, circa 1.100 vierkante meter aan commerciële ruimten en circa 200 starterswoningen gerealiseerd.

Een gemengd leefklimaat met een kwalitatief hoge uitstraling vormen de basis voor een sociaal duurzame campus, die naar verwachting in 2018 geheel zal zijn afgerond.



Reacties


Laatste nieuws