SSH kan met bouw 800 studentenwoningen op terrein KPN in Utrecht beginnen

Op het terrein van het KPN gebouw aan de Fockema Andrealaan in Utrecht is studentenhuisvester SSH een stuk dichterbij de bouw van 800 studenten- en starterswoningen.

Het collega van B&W van de gemeente Utrecht is in grote lijnen akkoord met het bestemmingsplan voor de KPN Campus aan Fockema Andreaelaan, Rubenslaan e.o.. Het plan ligt nu ter goedkeuring voor de gemeenteraad.

Campus

De KPN Campus is voor studenten en starters op de woningmarkt bedoeld. De campus moet huisvesting bieden aan ongeveer 540 studenten. Daarnaast worden er 260 starterswoningen gerealiseerd. Stichting SSH zal zelf de verhuur van de studenteneenheden op zich gaan nemen. Dochteronderneming Jebber gaat dat doen voor de starterswoningen.

Naast huisvesting zullen er allerlei voorzieningen op de campus gerealiseerd worden. Zo zullen er allerlei groenvoorzieningen op het terrein komen en zullen er parkeerplaatsen worden gerealiseerd. De twee huidige torens die op het KPN terrein staan zullen behouden blijven. Tussen de torens komt een fietspad en een plein. De appartementengebouwen zullen rondom dit plein gerealiseerd worden.

Ontwerpbestemmingsplan

In juni 2013 is een Stedenbouwkundig Programma van Eisen vastgesteld door de gemeenteraad. Het nieuwe bestemmingsplan is de uitwerking daarvan. Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 27 juni 2014 tot en met 7 augustus 2014 ter inzage ter inzage gelegen. In deze tijd zijn vier zienswijzen ingediend, die tot enkele wijzigingen in het bestemmingsplan aanleiding geven.



Reacties


Laatste nieuws