Grote woningdeal voor Vestia: beleggingsmarkt blijft in beweging

Sinds het moment dat Vestia bekend maakte ruim 30.000 woningen af te stoten, volgt de markt het vastgoed van de woningcorporatie met argusogen. Wie durft een dergelijke koop aan? Buitenlandse beleggers toonden bijzonder veel interesse. Maar een grote buitenlandse deal werd nog niet gemaakt. Binnenlands gaan de woningen wel over de toonbank.  Vandaag werd bekend dat woningcorporatie Arcade 500 woningen, verdeeld over zeven complexen in Den Haag en Westland overneemt van Vestia. Directeur-bestuurders René Lemson van Arcade en Willy de Mooij van Vestia tekenden vandaag een intentieovereenkomst. 
 
Voor de huurders verandert er niets. Arcade neemt de huurovereenkomsten ongewijzigd over. De overname omvat om precies te zijn 484 woningen, waarvan bijna 70% binnen de sociale sector valt. Het betreft twee Scheveningse complexen aan de Badhuiskade en Utrechtsestraat en vijf Naaldwijkse complexen aan de Stokdijkhof, Bizet, Sint Martinusstraat, Van Lijnschootenlaan en eengezinswoningen in de Lage Woerd. Willy de Mooij, lid Raad van Bestuur bij Vestia: “In Arcade zien we een zeer goede overnamepartner. We zijn blij dat deze woningen in handen blijven van een partij waarvan wij weten dat zij zich inzet voor de huurders en hun woningen.”
 
Woningen blijven behouden voor de primaire doelgroep

Ook René Lemson is blij met de mogelijke overname: “De aankoop van woningen van Vestia is een win-win situatie. Wij bereiken onze gewenste groei in Naaldwijk en Scheveningen en Vestia ontvangt middelen waarmee zij haar financiële positie kan verstevigen. Daarnaast is het belangrijk dat de woningen behouden blijven voor de primaire doelgroep: huurders met een lager inkomen. Met name in Westland duurt het lang voordat woningzoekenden in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Wanneer Vestia leeggekomen huurwoningen in Westland verkoopt, heeft dit een negatief effect op de toch al lage slaagkans van woningzoekenden. Dit kunnen we met deze aankoop deels voorkomen omdat wij de woningen blijven verhuren aan de primaire doelgroep.”
 
Verkoop 30.000 eenheden Vestia

Vestia is voornemens om tot 2022 ruim 30.000 eenheden te verkopen om haar financiële positie te verbeteren. De Mooij onderschrijft het belang dat medewerkers van Vestia overgaan naar Arcade: “Vestia moet krimpen en zo helpen we een aantal collega’s aan een goede werkplek bij een goede werkgever.” Naast de verkoop van gehele complexen aan collega-corporaties en vastgoedbeleggers, verkoopt Vestia ook woningen op de particuliere markt en woningen aan haar  huurders. Op dit moment zijn er totaal ruim 5.000 eenheden verkocht.

Woningbeleggers Dag: Verkopers aan Zet
Op 7 oktober komen woningcorporaties en beleggers bij elkaar in het WTC Amsterdam om de markt omtrent woningbeleggingen en de verkoop van woningportefeuilles verder te bespreken. Klik voor programma op deze link.

 



Reacties


Laatste nieuws