“Geen aanpassing hypotheekrenteaftrek”

Staatssecretaris Wiebes is druk bezig met het herzien van het belastingsysteem. Op de vraag of hij tegelijkertijd de hypotheekrenteaftrek wil aanpassen, zegt hij dat het “niet erg voor de hand'' ligt. 

Over de hypotheekrenteaftrek wordt al tijden in de politiek gesteggeld. Het ‘H-woord’ bleek jarenlang een politiek taboe. Maar ingegeven door de crisis op de woningmarkt, is met het regeerakkoord van 2012 dan toch de hypotheekrenteaftrek aangepakt.

Veel gedaan

Maar de staatssecretaris van financiën verwacht geen nieuwe aanpassingen van de hypotheekrenteaftrek. "Blok heeft al zeer veel gedaan op de woningmarkt, het ligt niet voor de hand om nu met voorrang naar de hypotheekrenteaftrek te kijken'', aldus Wiebes bij RTL Z.

Afbouw

Op dit moment wordt de hypotheekrenteaftrek voor mensen die voor het maximale tarief van 52% in aanmerking komen, elk jaar met 0,5%-punt verlaagd. Voor mensen in de 2e en 3e schijf in het 42%-tarief wordt het aftrekpercentage materieel verhoogd door de afbouw van de algemene heffingskorting. Het inkomen in box 1 wordt door de aftrek lager. Hierdoor wordt de algemene heffingskorting hoger. Zodoende kan de rente voor 3%-punt extra worden afgetrokken.



Reacties


Laatste nieuws