OVG levert hoofdkantoor en R&D Centre Avery Dennison op

Het nieuwe Europese hoofdkantoor van Avery Dennison in Oegstgeest is vandaag opgeleverd. Het gebouw is door OVG Real Estate ontwikkeld. Architectenbureau Paul de Ruiter ontwierp het innovatieve, duurzame kantoorgebouw (BREEAM-NL Very Good), met customer experience center en diverse onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria. 

Avery Dennison (NYSE: AVY) is wereldwijd leider in labels en verpakkingsmaterialen en -oplossingen. Het nieuwe Europese hoofdkantoor en R&D Centre bevindt zich in het Leiden Bio Science park, het nummer 1 research park van Nederland dat internationale bekendheid geniet. Het Bio Science Park ligt langs de A44 met Schiphol, Leiden, Den Haag en Amsterdam binnen handbereik.

Atrium

In het gebouw komen verschillende vestigingen van Avery Dennison’s Materials Group Europa samen in een inspirerend en duurzaam gebouw dat de visie en waarden van Avery Dennison weerspiegelt. Het zes verdiepingen tellende kantoorgebouw, groot 13.766 m2, biedt plaats aan ca. 450 medewerkers. De flexibele en multifunctionele werkvloeren zijn visueel en ruimtelijk met elkaar verbonden, waardoor samenwerking en interactie tussen de werknemers wordt gestimuleerd. De kantoren en laboratoria liggen rondom een centraal atrium, zodat elke werkplek ruimschoots wordt voorzien van daglicht en uitzicht op de omgeving. Het atrium fungeert als het hart van het gebouw voor zowel medewerkers als bezoekers. Hier bevindt zich dan ook het customer experience centre;  een interactieve showroom waar de nieuwste innovaties, technologieën en producten van Avery Dennison kunnen worden ervaren.

BREEAM-NL Very Good

Het ontwerp van het nieuwe kantoor van Avery Dennison te Oegstgeest is beloond met een BREEAM NL Bespoke Very Good (driesterren) Nieuwbouw Ontwerpcertificaat met een score van 64.72%. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van een Warmte- Koude-opslag, lichtmanagement door gebruik van bewegingssensoren, warmtereflecterende beglazing en een sedum dak. In dit project bundelt Avery Dennison Material Group’s Europees hoofdkantoor en alle Research en Development activiteiten. Door de samenvoeging van de R&D activiteiten tezamen met haar marketing, sales en service teams wil Avery Dennison haar klanten nog beter van dienst zijn.

Partners

Het technisch ontwerp is door Architectenbureau Paul de Ruiter in een ‘design and build’ constructie uitgewerkt, samen met Deerns, aannemer JP van Eesteren, Roodenburg installatiebedrijf en Terberg systeemintegratie. FGH Bank heeft het project gefinancierd. Het project is ontwikkeld door OVG Real Estate.



Reacties


Laatste nieuws