Omstreden, maar gloednieuw kantoor KPMG alweer in de verhuur

KPMG blijft maar in opspraak komen. Vandaag maakt de Telegraaf bekend dat het accountantsbedrijf een deel van haar kantoorpand wil onderverhuren. Het gloednieuwe pand werd in 2010 opgeleverd, maar is nu al te groot voor KPMG. Het pand vormt een schandvlek op de reputatie van KPMG, partners zouden bijna zestien miljoen euro aan de verhuizing verdiend hebben. Vorige week stapt topman Van Breukelen op, ondermeer wegens deze zaak.

Het kantoor van KPMG staat centraal in een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude rond de bouwconstructie. Het pand is achteraf veel te groot en te duur gebleken.

"Werknemers zijn mobieler en het is niet meer noodzakelijk dat iedereen een vaste werkplek heeft," zegt een woordvoerder tegen de NOS. "We hebben op het hoofdkantoor 1 werkplek per werknemer, terwijl de norm nu 0,7 per werknemer is."

Onder verhuren

"We kijken ook naar de kosten en daarom is het misschien verstandig een gedeelte van het gebouw onder te verhuren." De woordvoerder benadrukt aan de NOS dat KPMG niet van plan is zelf uit het gebouw te vertrekken.

Volgens vastgoedkenners is duidelijk dat KPMG niets meer met het gebouw kan. ,,Dit kantoorgebouw van schaamte en schande blijft voorgoed een smet'', zegt Ruud de Wit, marktvorser en voormalig hoofdredacteur van het vakblad Vastgoedmarkt. Hij voorziet een financiële ramp voor KPMG, aangezien het huurcontract nog 11 jaar loopt.



Reacties


Laatste nieuws