FIOD doet invallen bij Limburgse woningcorporatie Vitaal Wonen

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) viel gisteren vijf panden in Limburg binnen, in een onderzoek naar oplichting van woningcorporatie Vitaal Wonen in Limbricht. Twee voormalige directeuren worden verdacht van verschillende vormen van zelfverrijking ten koste van de corporatie.

De verdachten zijn twee voormalige directeuren, Jos P. (71) en zijn zoon Noël P (38). Behalve van oplichting worden ze verdacht van valsheid in geschrifte, witwassen en corruptie. Tussen 2006 en 2012 hebben zij vermoedelijk privékosten in rekening gebracht en zichzelf ten koste van de corporatie verrijkt. Het gaat vermoedelijk om honderdduizenden euro's, aldus de FIOD.

Luxe auto

Er is donderdag beslag gelegd op bankrekeningen en onroerend goed. Daarnaast is er een luxe auto in beslag genomen. Jos P. was tot medio 2007 directeur bij Vitaal Wonen. Zijn zoon Noël P. volgde hem op maar werd vorig jaar ontslagen vanwege gesjoemel. Hij had zich zonder toestemming salaris toegekend. Er zou bovendien privé 184.000 euro zijn verdiend aan een vastgoedtransactie van Vitaal Wonen met aannemers. De kleine corporatie in Limbricht zou ook een villa hebben gekocht die werd verhuurd aan de voorzitter van de raad van toezicht.

Vitaal Wonen laat weten te zijn verrast door de inval. ''We verlenen onze volledige medewerking'', staat in een korte verklaring.

 


Reacties


Laatste nieuws