‘Als vraag aantrekt, heeft bouw personeel tekort’

Als de economie weer aantrekt, krijgt de bouw te kampen met een personeelstekort. Dat is een opvallende uitkomst van een onderzoek van Berenschot."Tekorten ontstaan in de technische hoek."

Het adviesbureau deed samen met het loonadministratiebedrijf ADP een peiling onder personeelsmanagers. Een derde van de managers in de bouw gaf aan volgend jaar problemen te verwachten bij het aantrekken van nieuwe medewerkers. Een jaar geleden was dit slechts 7 procent.

Gedwongen uitstromen

“Bouwbedrijven maken zich zorgen over het moment dat de vraag aantrekt. Er is veel gedwongen uitstroom geweest en de instroom in scholingsinstituten is veel minder geworden”, zegt Hans van der Spek, manager onderzoek bij Berenschot tegen FD. “Hierbij moet u niet meteen denken aan bouwvakkers. Er zijn andere groepen in de bouw waar ook een tekort kan ontstaan, zoals in de technische hoek.”

Uit het onderzoek, waaruit twee weken geleden ook al resultaten naar buiten kwamen, blijkt verder dat er naast technici vooral een tekort is aan ICT-specialisten. De helft van de personeelsmanagers voorziet problemen bij het aanwerven van deze categorie medewerkers in 2014. 



Reacties


Laatste nieuws