Alleen in Kalverstraat zijn winkelhuurprijzen crisisproof

In Nederland zijn de huurprijzen in de afgelopen twaalf maanden vooral gedaald, blijkt uit onderzoek van Colliers International. In de vijf grote winkelstraten in Nederland de huurprijzen enkel in de Kalverstraat in Amsterdam gelijk gebleven. In de vier overige steden daalde de gemiddelde huurprijs, de Lijnbaan in Rotterdam is uitschieter met een daling van 6 procent.

Van de 129 winkellocaties die in het onderzoek door Colliers International onderzocht zijn, stegen de huren in 69 winkelstraten. De vraag naar zichtbaarheid in de belangrijkste winkelstraten neemt wereldwijd toe voor grote internationale winkelketens en luxueuze merken. Jaarlijks worden in het merendeel van de grote winkelstraten in de wereld hogere huurprijzen gerapporteerd. Slechts op 19 locaties daalden de huurprijzen in de afgelopen twaalf maanden.

De gemiddelde huurprijzen op ’s werelds top retail locaties hebben zich in 2013 hersteld volgens het rapport van Colliers International. New York’s Fifth Avenue heeft de eerste plaats weten te behouden als meest dure winkelstraat ter wereld. In de top tien is de Avenue des Champs-Élysées in Parijs het meest gedaald, namelijk van plek vijf naar tien. 

Klik HIER om naar het onderzoek 'Global Retail Highlights te gaan.



Reacties


Laatste nieuws