Cees van Bemmel neemt na 10 jaar afscheid van Van Wijnen

Na tien jaar aan het roer van Van Wijnen te hebben gestaan, neemt de 64-jarige Cees van Bemmel per 1 september 2015 afscheid. Hij blijft als adviseur nog wel nauw betrokken bij Van Wijnen. Edwin van den Berg (44) is benoemd tot directievoorzitter van Van Wijnen Groep N.V. en neemt het stokje van Van Bemmel per 1 september over.

Van den Berg studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Sinds maart 2014 is hij managing director van de productiebedrijven van CRH in de Benelux. Daarvoor bekleedde Van den Berg directiefuncties binnen verschillende CRH-divisies in Europa en was hij management consultant bij Knight Wendling Consulting. "Directie en raad van commissarissen zijn zeer verheugd met de benoeming van Edwin van den Berg", aldus Cees van Bemmel.

Nog een directiewisseling
De Groepsdirectie van Van Wijnen verwelkomt naast Van den Berg in september ook de 49-jarige Ben Bergsma. Hij volgt als groepsdirecteur bouw Hein Huisman op die eveneens met pensioen gaat. Bergsma, die de heao-studie Economisch/Juridisch voltooide en post-hbo afstudeerde in General Management, is momenteel managing director CRH Structural Nederland, marktleider in het leveren van prefab betonelementen voor de woningbouw. Voor deze functie was hij onder meer directeur operations bij Koninklijke Auping en HR-manager bij Sara Lee/Douwe Egberts.

Van Bemmel in een extra toelichting: "Het is een goed moment om te vertrekken. Je moet jezelf overbodig kunnen maken. Er zitten nu goede jonge mensen op belangrijke posities bij Van Wijnen. Zij zullen de continuïteit van Van Wijnen waarborgen. Daar heb ik alle vertrouwen in." Van Bemmel blijft overigens na zijn vertrek actief. "Allereerst heb ik natuurlijk mijn adviseursschap bij Van Wijnen, maar daarnaast ben ik van plan wat vastgoedprojecten op te zetten met andere partijen. Ik blijf bezig."   



Reacties


Laatste nieuws