Hoe brengt u als corporatie uw strategische woningvoorraad naar een hoger plan?

Bij veel corporaties is een deel van de woningvoorraad de komende tijd aan verbetering toe. Maar wat kiest u dan als corporatie: vervangende nieuwbouw of grootschalig renoveren? Het is een wijdverbreid misverstand dat renoveren in alle gevallen een duurzamere en goedkopere oplossing is dan vervangende nieuwbouw. Vaak blijken de kosten elkaar nauwelijks te ontlopen en kan er met nieuwbouw een kwaliteitssprong worden gemaakt die met renovatie onmogelijk is.

Er kunnen hele goede redenen zijn om in plaats van vervangende nieuwbouw te kiezen voor grootschalige renovatie. Daarbij wordt al snel gedacht aan isolatie van de buitenschil en vervangen van keuken en sanitair. Dit zijn zeker zaken waar huurders dankbaar voor zijn. Maar belangrijk is om ook de begane grondvloer niet te vergeten. Bewoners brengen de meeste tijd door op de begane grond van hun woning. Om die reden is het gewenst dat juist die vloer optimaal comfort biedt. De temperatuur op vloerniveau en de mate van het doorgeven van loopgeluid hebben grote invloed op de bewonerstevredenheid.

Comfort en gezondheid
Oude houten vloeren die bijvoorbeeld door schimmels of zwammen zijn aangetast, zijn dringend aan vervanging toe. De oude houten vloer biedt niet het comfort dat tegenwoordig wordt verlangd. Deze vloeren kunnen piepen en kraken maar belangrijker nog, de vochtige kruipruimte kan leiden tot negatieve effecten voor gezondheid en binnenmilieu. Dus zelfs als de technische levensduur nog niet is verstreken, is het een goede overweging om te kiezen voor een nieuwe vloer vanuit de belangrijke rol die deze speelt bij de comfortbeleving en marktwaarde.

Een hoogwaardige en economische oplossing is de PS-renovatievloer van VBI. Deze is ontwikkeld voor en door mensen uit de praktijk. De oude houten vloeren kunnen op een efficiënte en economische wijze worden vervangen door de VBI PS-renovatievloeren. Hierdoor realiseert een uitvoerende partij snel en efficiënt een kwalitatief hoogwaardig eindresultaat. 



Reacties


Laatste nieuws