Ontwikkelaar Schouten haalt Nederlands grootste leegstaande kantoorpand uit de markt

Eindelijk is de kogel definitief door de kerk. Het voormalige Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gebouw aan de Prinses Beatrixlaan in Voorburg wordt getransformeerd tot een duurzame woonwijk met 200 woningen en appartementen. Het CBS-gebouw van 60.000 m2 is het grootste leegstaande kantoorgebouw van Nederland. Voor de herontwikkeling tekenden de gemeente Leidschendam-Voorburg en ontwikkelende bouwer Schouten uit Leidschendam afgelopen vrijdag de intentieovereenkomst.

Het pand heeft al sinds 2008 geen vaste huurder meer, toen verhuisde het CBS naar Den Haag. Het Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf heeft het leegstaande complex en het terrein van ruim 3,5 hectare in maart 2014 verkocht aan het lokale aannemersbedrijf Schouten voor een bedrag van €6,4 miljoen.

Volgens de planning wordt het voormalige CBS-kantoor eind 2016 gesloopt en kan er vanaf dat moment worden gestart met de bouw van de nieuwe woonwijk. De ondergrondse parkeergarage blijft gehandhaaft waardoor de buurt autovrij wordt. Daarnaast wordt het een hele duurzame wijk met een gedifferentieerd aanbod van zowel huur- als koopwoningen en eengezinswoningen en appartementen. Schouten vindt het erg belangrijk om te bouwen volgens de wensen van de toekomstige bewoners, dus worden zij al bij de ontwerpfase betrokken. Dit is mogelijk middels een enquête en informatiemarkt die de ontwikkelaar organiseert.



Reacties


Laatste nieuws