Nieuwe juryleden voor Neprom-prijs locatie-ontwikkeling

Het platform van de Nederlandse ontwikkelaars Neprom meldt ons dat de samenstelling van de jury voor de Neprom-prijs voor locatieontwikkeling nu bekend is. Naast een drietal bestaande juryleden, zijn er drie nieuwe leden toegetreden.

Evenals voorgaande jaren is er een breed samengestelde jury, met kennis van projectontwikkeling, politiek, architectuur en stedenbouw. Een drietal juryleden van de Neprom-prijs 2013 neemt opnieuw plaats in de jury: Willem Hein Schenk (voorzitter BNA), Geurt van Randeraat (directeur SITE Urban Development) en Bernard Hulsman (architectuurkenner en redacteur van NRC Handelsblad).

Nieuw in de jury zijn Job van Zomeren (directeur ERA Contour) namens De Oriënt; de winnaar van de Neprom-prijs 2013, Hannie Kunst (oud-wethouder stedelijke ontwikkeling gemeente Nijmegen) en Josja van der Veer (directeur Facilitaire Campus Organisatie van de Vrije Universiteit). Deze laatste neemt de voorzittershamer over van Karin Laglas (oud-decaan TU Delft en inmiddels voorzitter van de directieraad van Ymere) die de afgelopen edities juryvoorzitter was.

Vernieuwende oplossingen
De jury kijkt dit jaar met speciale aandacht naar vernieuwende oplossingen en aanpakken die aansluiten op de opgaven van deze tijd. Denk bij deze opgaven aan elementen als herontwikkeling, consumentenwensen, klantbenadering, co-creatie, duurzaamheid en energiezuinigheid.

Projecten die het resultaat zijn van uitstekende samenwerking tussen overheid en marktpartij(en) en passende oplossingen bieden voor de opgaven van nu zijn van harte welkom. Aanmelden kan tot 2 februari 2015. De winnaar wordt op 23 april bekend gemaakt tijdens de Dag van de Projectontwikkeling.

Waarom deze prijs?
De Neprom, de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen, wil het belang van goede samenwerking tussen overheden en marktpartijen voor de hoogwaardige ontwikkeling van locaties stimuleren. Daartoe heeft zij de Neprom-prijs voor locatieontwikkeling in het leven geroepen. In 2015 wordt de prijs voor de zesde maal uitgereikt aan een overheidsinstantie(s) en een risicodragende marktpartij(en) gezamenlijk voor een locatie in Nederland. Die locatie is met het beste resultaat (her)ontwikkeld en de betrokken partijen hebben op voorbeeldige wijze samengewerkt. De onderscheiding heeft betrekking op het gehele ontwikkelproces en op het bereikte resultaat.

Meer is te lezen op: http://www.neprom.nl/activiteiten/neprom-prijs   



Reacties


Laatste nieuws