Fakton lanceert nieuwste editie Vastgoedrekenen met Spreadsheets

Het bekende vastgoedadviesbureau Fakton heeft de volledig herziene editie van het studieboek Vastgoedrekenen met Spreadsheets gepresenteerd. In 15 jaar tijd heeft deze uitgave in Nederland en België een grote bijdrage geleverd aan de professionalisering van de vastgoedmarkt. Met name door het bieden van heldere financiële analysemodellen voor vastgoedprojecten met behulp van Excel.

“Dit boek is geen gouden weg naar het ultieme gelijk, maar biedt wel een moderne en transparante werkwijze die duidelijk maakt waar risico’s zitten en waaruit waarde ontstaat in financieel opzicht.”, aldus prof.dr. Dirk Brounen (Tilburg University). Tijdens de Provada nam hij het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van de auteurs Laura Wytema, Sake van den Berg, Erik Volkers en uitgever Marcel Sanderse (Management Producties).

Kasstroomdenken

Tot eind jaren negentig waren vuistregels zoals de BAR, NAR en ‘10 keer de huur, is niet duur’ gemeengoed. Dankzij het aanhoudende pleidooi van mensen als Wim Rust, auteur van de allereerste editie, en de groeiende financiële belangen in de vastgoedmarkt is het kasstroomdenken niet meer weg te denken uit onze vastgoedmarkt. Al vanaf de eerste editie in 2000 wordt het boek ‘Vastgoedrekenen met Spreadsheets’ gedoceerd bij MRE-opleidingen, hogescholen en praktijkcursussen in zowel Nederland als België.

Sinds de eerste editie zijn studenten van de TU Delft bij verschillende edities van dit boek betrokken geweest. Dat maakt het boek ook zo toegankelijk, want zij waren degenen die telkens de spiegel voorhielden aan de auteurs. Aan deze 5e editie heeft Laura Wytema gewerkt, die op dit moment de laatste hand legt aan haar masterscriptie over de succesfactoren bij intergemeentelijke samenwerking op regionale woningbouwprogrammering.

Meer aandacht voor financiering 

Deze volledige herziene, 5e editie gaat nog steeds over dezelfde som, maar het is meer naar de huidige inzichten en markteconomie geschreven. Daarbij is er een hoofdstuk toegevoegd dat specifiek ingaat op financiering: een essentieel onderwerp in de huidige vastgoedmarkt.

Het boek Vastgoedrekenen met spreadsheets (2014), geschreven door Sake van den Berg, Erik Volkers en Laura Wytema, wordt uitgegeven door Management Producties. De prijs bedraagt €95,40 euro (incl. btw) en is te bestellen bij www.vastgoedrekenenmetspreadsheets.nl



Reacties


Laatste nieuws