Retail Visie Plein op Provada verbindt retailers met vastgoedwereld

Winkelgebieden in Nederland veranderen in hoog tempo. Samenwerking en vernieuwing zijn nu meer dan ooit nodig. De PROVADA, de organisatie van de nationale vastgoedbeurs in Amsterdam RAI, heeft het Retail Visie Platform gevraagd om vanaf 3 juni drie dagen lang een forum over winkelen en vrije tijd te programmeren. Het ‘Retail Visie Plein’ in Hal 9 van Amsterdam RAI presenteert presentaties en paneldiscussies over praktische oplossingen om de retail te revitaliseren.

Het driedaagse congresprogramma op het Retail Visie Plein draait om de verhalen van offline en online retailers, creatieven, steden en eigenaren van winkelvastgoed. Elke middag wordt afgesloten met een netwerkborrel. De stands op het Plein zijn van NRW, Wereldhave, 3W New Development, Interparking en van Retail Visie Platform. In de Arena worden de bijeenkomsten georganiseerd, die voor alle bezoekers van de PROVADA toegankelijk zijn.

Retail Visie Plein 3 juni

Dinsdagochtend bijt voormalig Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol om 10.30 uur het spits af met een inspirerende lezing over herontwikkeling. Een uur later zal Thijs van Banning van formule Landmarkt in discussie gaan met onder meer de topman van ASR Vastgoedontwikkeling over herbestemming. Tijdens een speciale lunchsessie voor 70 retailers zullen buitenlandse voorbeelden van vernieuwing worden gepresenteerd en de groeipotentie van m-commerce in relatie tot de gebruikers uit de doeken worden gedaan. Vanaf 15.00 uur staat een uur lang de vernieuwingskracht van Rotterdam centraal met stakeholders.

Retail Visie Plein 4 juni

Het programma van woensdag is samen met Wereldhave Nederland tot stand gekomen. Om 10.45 uur begint de dag met een expertdiscussie over duurzaamheid in winkelvastgoed. Gevolgd om 11.30 uur door presentaties over het actuele fenomeen van ‘Smart Retail Cities’ met IBM, Philips, stedenbouwkundige professor Riek Bakker en de gemeente Oldambt. Om 13.00 uur spreekt de Britse retailgoeroe Ibrahim Ibrahim. Een uur later pitchen drie nieuwe start-ups hun mobiele concepten. Om 14.45 uur start een debat over de toekomstbestendigheid van retail.

Retail Visie Plein 5 juni

Een partner van Rijnboutt, een van de meest succesvolle stedenbouwkundige ontwerpbureaus, houdt om 10.30 uur boeiende lezing over de kracht van samenwerking. Om 11.30 uur vindt er een discussie met ondernemers en eigenaren van winkelcentra plaats over de praktijk van co-creatie. De gemeente Amsterdam deelt om 13.15 uur voor het eerst de resultaten van de nieuwe stadsloketten die moeten functioneren als supermarkten. Vanaf 14.00 uur vindt er een forumgesprek over nieuwe concepten plaats met Schiphol, ondernemers en topmanagers van winkelvastgoedpartijen. De laatste bijeenkomst presenteert het succesverhaal van Venlo, dat is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015.

Retail Visie Platform

Retail Visie Platform ondersteunt winkelgebieden met kennis, ervaring, creativiteit en ambitie. Het doel is om merken, retailers, vrije tijdsconcepten, retailvastgoed en gemeenten tot actie aan te zetten. Retail Visie Platform organiseert voor opdrachtgevers onder meer verdiepingsbijeenkomsten, ontmoetingen met ondernemers, motivatieworkshops, om-denksessies, visualisaties, positionering- en conceptontwikkeling en activatietrajecten.



Reacties


Laatste nieuws