Roger Lips voortvluchtig door blunder rechtbank

Vastgoedhandelaar Roger Lips wist door een blunder van de rechtbank dat hij weer in gijzeling zou worden gehouden en is daarom op de vlucht geslagen.

De rechtbank bevestigt dat het bevel om de failliet verklaarde Udenaar weer in de cel te zetten op 13 december per ongeluk naar zijn advocaten is gestuurd.

Lips is sindsdien voortvluchtig. De autoriteiten kunnen hem niet vinden op de bij de politie bekende woon- of verblijfplaatsen. Waarschijnlijk is hij in het buitenland.

"De advocaten hadden de documenten niet hoeven krijgen. Het is niet goed gegaan. Het is een vergissing geweest”, legde een rechtbankwoordvoerster woensdag uit. De rechtbank benadrukt dat er niets is gebeurd dat in strijd is met de wet.

Voorgeschiedenis

De Udense vastgoedondernemer werd in april 2013 persoonlijk failliet verklaard, waarbij een rechter-commissaris en twee curatoren werden benoemd. Omdat de man zich volgens de rechter-commissaris niet houdt aan de verplichtingen uit de Faillissementswet, waaronder de plicht curatoren informatie te verstrekken, heeft de rechter-commissaris de rechtbank eind augustus gevraagd om de man vast te zetten. De rechtbank heeft dat verzoek toen toegewezen en de man zat sinds 10 september 2013 vast in het huis van bewaring. Begin oktober kwam de vastgoedondernemer onder voorwaarden vrij. In december heeft de rechtbank bevolen dat de schorsing van de inbewaringstelling wordt opgeheven en moest de man weer naar het huis van bewaring.

Beslissing van de rechtbank

De vastgoedondernemer heeft de rechtbank daarna opnieuw verzocht zijn inbewaringstelling op te heffen of te schorsen of zijn inbewaringstelling uit te zitten in zijn eigen woning. De rechtbank heeft hem opgeroepen voor een zitting begin januari. Daar is hij zelf niet verschenen. De rechtbank heeft nu het verzoek tot opheffing of schorsing van de inbewaringstelling afgewezen. Via zijn zeggenschap over (een deel van) het concern en door niet alle gegevens te verstrekken, frustreert de Udenaar het beheer en de vereffening van de boedel in het faillissement. De inbewaringstelling dient als dwangmiddel tegen dit plichtsverzuim.

De rechtbank heeft de man ook een contactverbod opgelegd met iedereen behalve zijn advocaten, curatoren en de rechter-commissaris. Er bestaat namelijk een reëel gevaar dat eventueel aanwezige vermogens waarop de boedel aanspraak zou kunnen maken, door de man alsnog elders ondergebracht zullen worden.


BEZOEKTIPS VOOR DE LEZERS VAN VASTGOEDJOURNAAL.NL

Seminar 12 maart: Door innoveren weer geld verdienen!

Seminar 18 maart: Vastgoedbeleggers Seminar 2014

Seminar 26 maart: Kansen in de bouw!

Seminar 15 april:  Hoe krijgen we meer middeldure huurwoningen?



Reacties


Laatste nieuws