Het nieuwe hart van Waddinxveen begint te kloppen

Er is nog geen jaar verstreken en het nieuwe hart van Waddinxveen begint te kloppen.

Na 40 jaar planontwikkeling werd het tijd voor Waddinxveen om de eerste paal voor een nieuw dorpscentrum de grond in te slaan. Dit gebeurde op 4 februari 2013. Een uitgebreid winkelcentrum van circa 19.000 m2 met 1.200 parkeerplaatsen, met daarop meer dan 250 luxueuze woningen bestaande uit appartementen, ééngezinswoningen en dekwoningen, zal Waddinxveen een nieuw leven inblazen en de Waddinxveners en toekomstige bewoners van alle faciliteiten, inclusief een nieuwe bibliotheek, voorzien.

Door een goed gestructureerde bouwteamorganisatie en hardwerkende bouwers loopt het complete bouwproces ruim op schema. Voor een project van dit formaat is het niet voor te stellen dat de ruwbouwfase binnen een jaar na de eerste paal al achter de rug is en de afbouwfase reeds van start is gegaan. Met veel trots is op 12 december 2013, bijna 2 weken vooruitlopend op de planning, het laatste en het grootste vloerveld boven het winkelplafond gestort. Alleen al in dit vloerveld is ruim 750 m3 beton gestort en bijna 100 ton wapening verwerkt. Twee betonpompen waren in de ochtend om 6 uur gestart en waren diezelfde dag nog klaar. Het stellen van buitenkozijnen en het metselen van de gevels is ruim 3 weken daarvoor al gestart. BOAG Advies en Management die namens ASR Vastgoed Ontwikkeling de bouwdirectie en toezicht tijdens de uitvoering verricht is tevreden over het tot nu toe bereikte resultaat van het bouwteam.

In de loop van november 2014 zullen de winkels worden opgeleverd. Rond die tijd zullen ook de eerste bewoners kunnen genieten van hun woningen.

Bij het project zijn betrokken:

Ontwikkelaar: ASR Vastgoed Ontwikkeling NV
Aannemer: Bouwcombinatie Hurks-Slokker V.O.F
Bouwdirectie: BOAG Advies en Management
Architecten: 01-10 Architecten
Dittmar Architecten BNA
RPHS Architecten
Soeters van Eldonk Architecten
Landschapsarchitectuur: Rijnboutt
Adviseurs: HET Facilitair bureau (Kokon)
IMd Raadgevende Ingenieurs
Adviesburo G. Wickerhoff B.V.
WKO installatie: Unica / Stewitech Duurzaam B.V.

(Advertorial) 



Reacties


Laatste nieuws