Provast en MEININGER tekenen overeenkomst voor hotel in Amsteltower

Amsterdam is binnenkort een luxe 3-steren hotel rijker. MEININGER Hotels gaat een vestiging openen in de nog te bouwen prestigieuze Amsteltower in Amsterdam. De exploitant en ontwikkelaar Provast hebben daartoe een langjarige huurovereenkomst getekend. Het hotel wordt 7.500 m² groot en krijgt 165 kamers. 

Navneet Bali, bestuursvoorzitter bij MEININGER Hotels, licht toe: “MEININGER is een hybride hotel concept. Het hotel naast het Amstel Station is een belangrijke stap voor onze uitbreiding in Europa. Het doel van MEININGER is om in elke hoofdstad van Europa een ‘urban traveller’s home’ te runnen. De locatie Amstelstation past hier naadloos bij.” Het wordt de tweede vestiging van de keten in Amsterdam: in 2012 opende MEININGER de deuren in Sloterdijk.

MEININGER is opgericht in 1999 met momenteel 16 hotels in 10 Europese steden met in totaal 2065 kamers. “Ons concept is gebaseerd op het combineren van de service en het comfort van een hotel met het ongecompliceerde karakter van een hostel: top locaties, hoge kwaliteit, flexibele kamerindeling en schappelijke prijzen. MEININGER is daardoor uitermate geschikt voor zakelijke reizigers, individuele gasten, gezinnen, schooluitjes en toergroepen”, vertelt Hannes Spanring, hoofd Projects bij de hotelketen. 

Er komen grote gemeenschappelijke ruimtes, zoals een keuken voor gasten, game zone, lounge en bar in een relaxte atmosfeer. Elk hotel is individueel ontworpen met een eigen thema. “Op die manier wordt er een klein universum gecreëerd met een eigen personaliteit – a home away from home", aldus Spanring.

Het unieke hotel past volgens Hans de Jong, partner bij Provast, perfect bij de Amsteltower: “Wij zijn erg blij om dit project met MEININGER te kunnen realiseren. In combinatie met de woontoren waarin 192 betaalbare huurappartementen worden verwezenlijkt en 500 m2 retail, krijgt het 100 meter hoge gebouw een ijzersterke identiteit.”

De woordvoerster van Projectbureau Oost van de gemeente Amsterdam vertelt desgevraagd dat het stadsdeel geen eisen aan het serviceniveau van het hotel aan de ontwikkelaar heeft gesteld. Wij wisten dat we met Provast een goede partij binnenhaalden, die een mooie toren zal neerzetten en een kwalitatief goede exploitant zou vinden om de hotelfunctie in te vullen.” De gemeente is ook blij met het concept van MEININGER. “Een kwalitatief goede formule. De mix aan gasten dat het concept trekt past bij Amsterdam-Oost."

Berkenholt Vastgoed adviseerde MEININGER Hotels bij deze aanhuur. Het investeringsvolume van het project bedraagt circa € 70 miljoen.



Reacties


Laatste nieuws