Zesde zorgfonds Annexum investeert in monumentaal Haags herenhuis

Participatiefondsaanbieder Annexum lanceert haar zesde zorgfonds Zorgveste De Residentie. Het fonds investeert in een monumentaal herenhuis in Den Haag. Het object is volledig herontwikkeld door COD met behoud van originele details, waarbij duurzaamheid centraal staat. Het object bestaat uit 28 zorgappartementen met een gezamelijke leefruimte, de Meander welke is ingericht volgens het Martha Flora concept.

Huurder Bronovo Martha Flora creëert een gespecialiseerde leefomgeving voor ouderen met dementie. De exploitatie wordt voor een periode van tenminste 15 jaar uitgevoerd door Bronovo Martha Flora, een 50/50% samenwerking tussen Stichting Bronovo Nebo, onder andere bekend van Bronovo ziekenhuis, en Martha Flora. Het verwacht direct rendement op het vastgoed bedraagt gemiddeld 7% per jaar.

Toegankelijk voor particuliere beleggers

Olle van Alphen, directeur Kantoren en Zorg Annexum: “Nederland vergrijst in rap tempo. Dit leidt ook tot een toenemende vraag naar intensieve ouderenzorg, met name waar sprake is van dementie. Martha Flora is een uniek concept specifiek gericht op de groeiende groep Alzheimerpatiënten. We zijn er trots op dat we nog steeds de enige aanbieder in Nederland zijn die de zorgbelangen toegankelijk maakt voor particuliere beleggers”.

In 2040 zal volgens Annexum het aantal 65 plussers zijn opgelopen van 2,5 miljoen naar 4,5 miljoen. Daarnaast is er sprake van ‘dubbele vergijzing’ wat inhoudt dat binnen deze groep het aantal 80 plussers toeneemt. Dit leidt tot een toenemende vraag naar (intensieve) ouderzorg en een grotere diversiteit in woonvoorzieningen.

Martha Flora is een particulier initiatief in dementiezorg gebouwd op persoonlijke ervaringen van grondlegger mr. Marco Ouwehand, en het wetenschappelijke onderzoek en de visie van hoogleraar Anne-Mei The. Samen staan zij aan de basis van een totaal andere benadering van dementiezorg. Het resultaat: een uniek zorgconcept voor mensen met Alzheimer of een andere vorm van dementie.



Reacties


Laatste nieuws