Rick Venema: Beleggers staan in de rij, nu de aanbieders van bouwgrond nog

Gemeenten zuchten zwaar onder hun te royale grondaankopen en veel projectontwikkelaars krijgen hun plannen niet meer gefinancierd. Veel partijen willen van grondposities af omdat het zwaar drukt op de balans. Rick Venema van GaragePark Nederland biedt deze partijen een uitweg. De directeur van het succesvolle concept van opslag- of businessunits is juist naarstig op zoek naar geschikte kavels.

“Wij zoeken grond waarop meteen kan worden ontwikkeld in stedelijk gebied”, legt Venema uit. De GaragePark-directeur weet dat er aannemers,  projectontwikkelaars en gemeenten in hun maag zitten met restkavels. “Vaak zie je dat er op een mooi industrie- of bedrijventerrein een hoekje is dat maar niet verkocht of ontwikkeld wordt. Zo’n stuk grond leent zich uitstekend voor het neerzetten van onze units.”

GaragePark heeft dat al bewezen. Op vijf goed bereikbare locaties in stedelijk gebied heeft Venema al parken gerealiseerd waar huurders en kopers hun auto parkeren, oude zolderspullen, archieven, meubilair of bedrijfsvoorraden opslaan. Maar ook zijn er gebruikers die er een volwaardige hobbyruimte van maken of een bedrijf starten. “Het is de ideale bedrijfsruimte voor zzp'ers, die zich door het huisnummerbesluit kunnen vestigen op de units.”, aldus Venema. Wie denkt dat de units (variërend van 17 tot 70 vierkante meter) kaal en koud zijn, heeft het mis. De units bevinden zich allemaal op de begane grond, zijn luxe afgewerkt met verlichting en stroom en zijn onder meer voorzien van optimale inbraak- en brandbeveiliging, sanitaire voorzieningen en brievenbussen.

Banken beginnen product te snappen

Naast huurders en kopers, staan ook beleggers in de rij, vertelt Venema. “We geven beleggers een jaar huurgarantie. Het gemiddelde rendement bij de aankoop van 5 units ligt op 9%. Bovendien is de kans op leegstand klein, door de verhuurbaarheid aan een zeer brede doelgroep. Daarnaast zijn ze vrij verhandelbaar. Hierdoor brengt de investering weinig risico met zich mee. Het gaat ook niet om enorme bedragen. We zien ook dat de banken het product eindelijk beginnen te snappen.”

Om dit succes uit te breiden is Venema op zoek naar goede locaties in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant en Utrecht. Een uitgelezen kans voor grondeigenaren die kavels tussen de 1.500 en 10.000 vierkante meter van de hand willen doen. “Een GaragePark is in te passen in bijna elk bestemmingsplan. We willen wel op korte termijn kunnen ontwikkelen. ”Op dit moment is Venema bezig een project te realiseren in Blaricum, pal aan de A27. “Op een bedrijventerrein komen in eerste instantie 28 units. Dat aantal kan nog worden uitgebreid.”

Barbara Sanders 

Heeft u dit artikel met interesse gelezen? Klik hier en word net als duizenden anderen in de sector abonnee van Vastgoedjournaal! 



Reacties


Laatste nieuws