Fonds Amvest verrijkt met 39 woningen op Strijp R van €9 miljoen

Onlangs zijn 39 eengezinswoningen op Strijp R in Eindhoven toegevoegd aan het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). De investering bedraagt circa 9 miljoen euro. De eengezinswoningen liggen in een landelijke omgeving maar met de voordelen van wonen in de stad binnen handbereik. En naast het veelzijdige bedrijf -werkplaats, showroom, winkel en restaurant- van ontwerper Piet Hein Eek. Bij oplevering waren alle woningen verhuurd. De woningen zijn een eigen ontwikkeling van Amvest.

Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest: ”Het ARC Fund richt zich op de economisch sterke regio’s van Nederland met groeipotentie. Eindhoven past bij uitstek binnen dit profiel. De  39 woningen in het middeldure huursegment zijn duurzaam en van een hoge kwaliteit. Bij de ontwikkeling is goed rekening gehouden met de wensen van onze huurders. Wij zijn dan ook heel content dat we deze woningen kunnen toevoegen aan het fonds”. Het ARC Fund omvat een kwalitatief hoogwaardige woningportefeuille. De gemiddelde leeftijd van de woningen is acht jaar en ze hebben gemiddeld een A-energielabel. Het fonds combineert een laag risico met een stabiel rendement. Het ARC Fund staat open voor nieuwe investeerders.

Strijp R, een voormalig fabrieksterrein van Philips, ligt op 10 minuten fietsen van het centrum van Eindhoven, tussen Strijp S en landgoed De Wielewaal. Het vormde het hart van de beeldbuisproductie. Amvest kocht het 18,8 ha grote terrein enkele jaren geleden en doet de gehele grond- en opstalexploitatie. De totale gebiedsontwikkeling van Strijp R omvat circa 500 woningen, ingebed in groen en historie, die gefaseerd gerealiseerd worden. Een aantal oude fabrieksgebouwen wordt herontwikkeld en kenmerkende elementen als een loopbrug en spoorlijn met laadperron blijven behouden. De oude bomen zorgen samen met nieuwe aanplant dat het 18,8 hectare grote terrein straks voor 30 procent uit openbaar groen bestaat. De totale eerste fase, bestaande uit 47 koopwoningen, 39 huurwoningen en 13 zelfbouwkavels, wordt nog voor de bouwvak opgeleverd. De tweede fase is volop in ontwikkeling. Eind 2010 vestigde meubelontwerper Piet Hein Eek zich als eerste in twee van de fabrieksgebouwen.



Reacties


Laatste nieuws