MN Vastgoed Innovatieprijs 2013 naar MVGM

Foto: Eddy Smit CEO MVGM

De MN Vastgoed Innovatieprijs 2013 is afgelopen donderdag 23 mei toegekend en uitgereikt aan MVGM Vastgoedmanagement. MVGM ontving de prijs voor de innovatieve manier waarop collectief kortingen worden bedongen bij leveranciers van onderhoud en service. De methode leidt tot lagere lasten voor huurders én eigenaren van vastgoed. 

De jury prees vastgoedbeheerder MVGM voor de ontwikkelde contractvorm, waarbij de bedongen kortingen opwegen tegen de gebruikelijke indexeringen in onderhouds- en servicecontracten. Daardoor ontstaan lagere lasten voor huurders, lagere exploitatielasten voor de eigenaar en voor beide partijen gelijkblijvende kosten gedurende meerdere jaren.

George van Hooydonk, jurylid en hoofd Nederlands Vastgoed bij MN: "MVGM weet met deze nieuwe methodiek kostenbesparingen te realiseren zonder in te boeten op de kwaliteit van service en onderhoud. Door scherp in te kopen en samen met partners strak te sturen op onderhoudsfrequentie, clustering van werkzaamheden en kwaliteitsniveau, is een grote efficiencyslag gemaakt. Een voorbeeld voor de vastgoedsector.

"Naast MVGM waren nog twee andere inzendingen genomineerd voor de Innovatieprijs: CBRE en DTZ Zadelhoff. CBRE dong mee met Real-Estate-Xtra, dat winkelcentra met afnemende bezoekersaantallen en dalende huurinkomsten de mogelijkheid biedt met behulp van de producten van grote merkfabrikanten meer beleving en inkomsten te genereren.

DTZ Zadelhoff Property Management ontwikkelde een managementinformatiesysteem waarmee een grote hoeveelheid vastgoeddata (big data) op verschillende manieren kan worden gecombineerd en gepresenteerd om inzicht te krijgen in de performance van vastgoedportefeuilles. Het systeem bedient zowel vastgoedbeleggers als corporate real estate organisaties.

Over de MN Vastgoed Innovatieprijs
MN belegt voor pensioenfondsen voor circa € 3,5 miljard in Nederlands vastgoed. De economische crisis zorgt voor belangrijke veranderingen in alle vastgoedmarkten waarin MN opereert. MN is continue op zoek naar nieuwe ideeën en innovaties om daarmee mede vorm te geven aan de veranderende omgeving. Die innovaties moeten uiteindelijk de belangen van onze opdrachtgevers en huurders dienen. De MN Vastgoed Innovatieprijs is bedoeld als innovatiestimulans voor de Nederlandse vastgoedmarkt. De prijs werd op 23 mei 2013 voor het eerst uitgereikt. De jury van de MN Vastgoed Innovatieprijs kijkt bij de beoordeling van de inzendingen onder meer naar aspecten op het gebied van duurzaamheid, transparantie, integriteit en efficiency.



Reacties


Laatste nieuws