Huisvesting maritiem onderwijs en realisatie Zorgboulevard in Vlissingen

HZ University of Applied Sciences gaat op termijn alle opleidingen die vallen onder De Ruyter Academy huisvesten aan Boulevard Bankert in Vlissingen. Hiermee wordt de synergie tussen de opleidingen op het gebied van zeevaart, logistiek, onderhoud en energie optimaal benut en kan De Ruyter Academy haar studenten een adequate leeromgeving bieden die het moderne onderwijsproces maximaal ondersteunt.

De HZ zal hiervoor nieuwbouw laten ontwikkelen op de locatie Boulevard Bankert 154. Boulevard Bankert 156, waarin op dit moment de maritieme opleiding van de HZ is gehuisvest, is verkocht aan Van Koeveringe Beheer BV voor huisvesting van Zeelandcare en andere zorgfuncties. De maritieme opleidingen voor het MBO van Scalda blijven gehuisvest in het pand aan Boulevard Bankert 130. Deze locatie zal grondig worden gerenoveerd. Alle ontwikkelingen passen in de stedenbouwkundige visie van de gemeente Vlissingen.

In het gebouw Boulevard Bankert 156 wordt de eerste ‘Zorgboulevard’ - in combinatie met onderwijs - van Nederland gerealiseerd. Onderwijs en Zorg slaan de handen ineen en beginnen op één van de mooiste locaties van Zeeland een nieuwe instelling waar zorg, onderwijs én recreatie samengaan. Om de Zorgboulevard te realiseren, gaan Zeelandcare en HZ University of Applied Sciences samenwerken. Zeelandcare is een initiatief van een groep investeerders en het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis. Het centrum gaat nieuwe onderwijsmethoden aanbieden, direct gerelateerd aan de werkvloer. Leren en werken onder één dak. Dat alles in een geavanceerd ‘Centre of Excellence and Education’ op het gebied van ondernemerschap en logistiek in de zorg, verpleegkunde en recreatie. De studenten lopen stage ‘in eigen huis’. Naast de HZ en Zeelandcare is een groot aantal partijen bereid gevonden om de combinatie zorg en onderwijs verder invulling te geven. Die partijen zijn o.a.: de organisatie voor geestelijke gezondheidszorg Zeeland (Emergis), de Zeeuwse zorginstelling Arduin, Buurtzorgpension Nederland, Dialyse Zorg Zeeland, de Victoriakliniek Zierikzee, Medisch Wellness Centrum Zeeland, een centrum voor fysiotherapie, een apotheekorganisatie en de Provincie Zeeland.

Advisering BOAG
BOAG heeft in opdracht van de HZ University of Applied Sciences, Scalda en de gemeente Vlissingen de verschillende huisvestingsscenario’s voor het maritiem onderwijs uitgewerkt. Naast huisvesting voor het onderwijs is tevens onderzoek gedaan naar alternatieve bestemmingen van de verschillende panden voor woningen, studentenhuisvesting en commerciële voorzieningen. Van alle scenario’s zijn door BOAG de benodigde investeringskosten berekend. Door een daartoe gespecialiseerd bureau zijn, onder aansturing van BOAG, de mogelijke opbrengsten bij herbestemming geraamd. Naast de afweging investeringen versus opbrengsten heeft BOAG door middel van een multicriteria -analyse de scenario’s voor de huisvesting van de maritieme opleidingen beoordeeld. Op basis van dit onderzoek is de besluitvorming met betrekking tot de huisvesting van de maritieme opleidingen in Vlissingen tot stand gekomen.

BOAG heeft de HZ University of Applied Sciences tevens geadviseerd in de verkoop van gebouw Boulevard Bankert 156 aan Van Koeveringe Beheer BV.



Reacties


Laatste nieuws