Bijeenkomst Waal 25 april: Tegen de stroom in

Waal nodigt u uit voor een inspirerende middag over onderscheidend vermogen, échte innovatie en de toekomst van de bouw. Wij hebben de wijsheid niet in pacht, wij hebben geen pas klare antwoorden. Maar samen met u en met boeiende gastsprekers willen we wel proberen een nieuwe horizon voor de bouw te verkennen.

Daarbij wordt het begrip 'ketenintegratie' als hype opgevoerd. En intussen pronken we hoopvol met de uiteindelijke bewoners of gebruikers van een nieuwbouw- en/of renovatieproject die 'natuurlijk veel meer invloed krijgen op het eindresultaat'. Innoveren om je eigen businessmodel in stand te houden? Of de bouw veranderen door de cultuur te veranderen? Dat is de vraag. En kan dat in een tijd waarin alle parameters voor de bouw op rood staan? Tegen de stroom in.

Stilstaan of veranderen? Een bijna retorische vraag die inmiddels door alle partijen in de bouwsector beantwoord zal worden met: veranderen!

14.30 - 15.30 | Ontvangst met koffie

14.45 - 15.30 | Optioneel: rondleiding door het gebouw
Maak kennis met het ontwerp, de functionaliteiten voor de verschillende gebruikers en de techniek van het gebouw.

15.30 - 15.35 | Opening door drs. Annette van Soest.

Presentator BNR Nieuwsradio.

 

 

15.35 - 15.45 | Marcel van Breda Directeur Schmidt Zeevis Rotterdam. 

Een ondernemer pur sang, die het verschil maakt door beleving en kwaliteit



15.45 - 16.15 | Prof. Dr. Jaap van Duijn Econoom, belegger, oud-topman Robeco.
De cijfers liegen niet. Wat is er aan de hand op de markt en hoe is dat ontstaan? Waar liggen de kansen voor de bouw, voor nu en op de langere termijn?








16.15 - 16.45 | Prof. Dr. Carl Rohde.
Trendwatcher en cultural sociologist, benoemd tot Lector van het Jaar 2012 en tot Trendwatcher van de jaren 2010 en 2011. Echte trends en reacties om uit de crisis te komen. Een visionair beeld van de bouwsector en onze samenleving.






16.45 - 17.15 | Paneldiscussie o.l.v. Annette van Soest
 

Ons deskundigenpanel bestaat uit Henny Renne (Hoofd Facilitaire Dienst / bouwcoördinator Sophia Revalidatie), Selma Klinkhamer (Directeur VMBO De Wielslag), Marcel van Breda, Jaap van Duijn en Carl Rohde. Aan de hand van een aantal vragen en stellingen willen wij graag met u de mogelijkheden verkennen om duurzame kansen te creëren voor de bouwsector in de huidige omstandigheden.

17.15 - 17.20 | Samenvatting van de middag en perspectief door Annette van Soest

17.20 - 19.00 | Borrel

Een informeel samenzijn om na te praten en relaties uit te breiden en te verstevigen.

AANMELDEN:
In verband met de organisatie verzoeken wij u vóór 19 april a.s. aan te geven of u aanwezig zult zijn en met hoeveel personen. U kunt zich gratis aanmelden via www.waal.nl/tegendestroomin


Adres: DeWielslag, Wielerstraat1, 3074 KD Rotterdam. Parkeren kan in de directe omgeving van de Wielerstraat.
Voor sommige straten geldt betaald parkeren met chipkaart of mobiel.
Mogelijkheden met openbaar vervoer: Metrostation Maashaven.



Reacties


Laatste nieuws