‘Goed voorstel KNB om woningen eerst online te koop aan te bieden'

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) wil aan het veilingproces van woningen een nieuwe voorfase toevoegen, waardoor particulieren nog beter een geëxecuteerd huis kunnen kopen. In die fase wordt een tot bewoning bestemde onroerende zaak, nadat de executie is aangezegd, eerst enige tijd onderhands en online te koop aangeboden. Een wetswijziging moet dit mogelijk maken. Vastgoed-Auctions.nl, marktleider in vrijwillige huizenveilingen, heeft dit eveneens voorgesteld aan de Tweede Kamer.

Volgens Ron Ruijs, directeur van Vastgoed-Auctions.nl, heeft zijn bedrijf al diverse woningen in de pre-executoriale fase geveild en ligt de gemiddelde opbrengst op 90% van de actuele marktwaarde. “Dit is een aanzienlijk beter resultaat dan de gemiddelde opbrengst van een executieveiling die op 65% ligt. De transparantie van een online veiling, het feit dat particulieren makkelijker mee kunnen bieden, de woning bezichtigd kan worden en er onder voorbehoud van financiering gekocht kan worden, zorgt voor een optimale opbrengst”, aldus Ruijs.

Vastgoed-Auctions.nl is al volledig ingericht om als onafhankelijk veilingplatform te fungeren voor deze nieuwe fase in het executietraject. De dienstverlening omvat een compleet pakket wat bestaat uit een uitgebreide Funda veilingpresentatie, begeleiden van de bezichtigingen door middel van een landelijk netwerk van makelaars, de online veiling en afwikkelen van de verkoop. Vastgoed-Auctions.nl is als online veilinghuis de meest ervaren partij op de particuliere woningmarkt en heeft daardoor toegang tot de particuliere koper. Tevens kan er een beoordeling plaatsvinden van de financieringsmogelijkheden. 

Hypotheekverstrekkers kunnen in de onderhandse fase al gebruik maken van de diensten van Vastgoed-Auctions.nl en een snellere verkoop realiseren dan via een traditionele makelaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vastgoed-Auctions.nl op tel. 0412-85 12 18.

 



Reacties


Laatste nieuws