Energiesprong sluit zich aan bij duurzaamheidplatform VJ Green

Energiesprong sluit zich aan als partner bij het duurzaamheidplatform VJ Green, een initiatief van Vastgoedjournaal. Door de toetreding van Energiesprong  bij VJ Green krijgt de vastgoedsector zicht op innovaties, kennisontwikkeling en de daarbij betrokken partijen die gericht zijn op nieuwe concepten die leiden naar een energieneutraal gebouwde omgeving.

Energiesprong werkt als aanjager om de markt een sprong laten maken naar energieneutrale gebouwen. Het innovatieprogramma wordt door Platform31 tot eind 2014 uitgevoerd in opdracht van het ministerie voor Wonen en Rijksdienst.

Doel van dit programma is om op grote schaal vraag en aanbod te laten ontstaan voor gebouwen zonder energienota: woningen, kantoren, winkels, gebouwen van zorginstellingen. Energiesprong stimuleert innovaties allereerst door concrete projecten op te zetten, op te zoeken,  te selecteren en te ondersteunen. De selectie vindt plaats aan de hand van criteria zoals: hoge energieambities, omvang, herhaalbaarheid en procesvernieuwing. Zo verbindt Energiesprong een groep van koplopende partijen rond deze projecten: corporaties, vastgoedeigenaren en -gebruikers beleggers, VvE’s, particuliere eigenaars, gemeenten, huurders, ontwikkelaars, ontwerpers, aannemers en adviseurs.

Op het platform VJ Green wordt het nieuws over allerhande duurzaamheidvraagstukken in de vastgoedsector gedeeld met de lezers en abonnees van Vastgoedjournaal.  Sinds de start in 2009 trekt Vastgoedjournaal nu meer dan 100.000 bezoekers per maand uit de vastgoed- en bouwsector en is daarmee marktleider op internet voor vastgoedinformatie.



Reacties


Laatste nieuws