6 nov 12:00 uur

Nieuwe technologieën in woningonderhoud

Congrescentrum Van der Valk Hotel, Winthontlaan 4-6, 3526 KV Utrecht (vlakbij A12). Vanaf Utrecht CS: Buslijnen 65, 74 en 77, Sneltramlijnen 60 en 61.

Wat kunt u verwachten?

Nieuwe technologieën maken woningonderhoud veel efficiënter, kwalitatief beter en goedkoper voor corporaties en woningbeleggers. Dit congres geeft een state-of-the-art drieluik. Data-gestuurd onderhoud met voorspellende uitspraken, gekoppeld aan de kpi’s (data). Nieuwe opname- en weergavetechnieken (hardware). Besluitvormingsmodellen voor asset management (software).

Drones en sensoren voor inspecties van de status van dak, dakgoten, metselwerk of kozijnen. Digitale tools die CO2-reductie laten zien. Hardware die op basis van puntenwolken as-built 3D BIM representaties van woningen maakt. Software die zo’n grote hoeveelheid beeldmateriaal bevat dat de besluitvorming verbetert. Model dat 15 jaar verouderings- en kostendata gebruikt, in meer dan 1.500 projecten wereldwijd toegepast is en de total cost of ownership optimaliseert.

Allemaal in de praktijk toegepast door vooroplopende corporaties en woningbeleggers in Nederland en het buitenland. Maak kennis met wat er nu al gebeurt, en met wat de voordelen, nadelen en valkuilen zijn. Maak kennis met waar het naar toe gaat, en de do’s & don’ts.

Doelgroep: corporaties, woningbeleggers, vastgoedmanagementbedrijven, vastgoedonderhoudsbedrijven, installateurs, ontwikkelaars/bouwers, vastgoedfinanciers, overheden, architecten, makelaars, adviseurs.

PE Punten
Voor deelname aan dit congres ontvangt u bij Aedes 3 PE-punten.

Locatie

Congrescentrum Van der Valk Hotel, Winthontlaan 4-6, 3526 KV Utrecht (vlakbij A12). Vanaf Utrecht CS: Buslijnen 65, 74 en 77, Sneltramlijnen 60 en 61.

Hoofdprogramma en sprekers

12.00 Inloop-lunch en netwerken


13.00 Inleiding door middagvoorzitter Vincent Gruis, Hoogleraar Housing Management TU Delft.

 

 

13.15 Data gestuurd onderhoud: Paul Bavière, Simeo Manager Benelux Oxand, een internationale marktleider in innovatie en predictive maintenance voor vastgoed beheerders.

 • Hoe total cost of ownership te optimaliseren met Simeo?
 • Hoe de doelstelling CO2-neutraal te bereiken?
 • Presentatie van een Franse woningonderhoud-case.

 

13.45 Sensoring: Bas Kalshoven, Manager Realisatie Woningverbetering Ymere, samen met co-maker KPN (spreker wordt nog bekend gemaakt).

 • Daksensoring. Hoe en waarom zijn sensoren ontwikkeld op basis waarvan Ymere dakgoten inspecteert en onderhoudt? Wat levert dit in de praktijk op?
 • Welke data zijn tot nog toe verzameld? Waar gaat het naar toe?
 • Wie zijn de co-makers? Wat is hun rol?
 • Welke digitale tool heeft Ymere ontwikkeld om de daadwerkelijke CO2-reductie te meten in relatie tot de ingreep op complexniveau?

 

14.15 As-built 3D BIM-model: Esther de Bruijn, directeur/eigenaar Unite2Build. 

 • Hoe voorkom je dat verschillen tussen werktekeningen en werkelijkheid grote gevolgen hebben voor planning, uitvoering, bouwtijd, faalkosten en begroting? Met innovatieve 3D Laserscanning en 3D Modellering wordt de werkelijke situatie in vastgoed, installaties en objecten tot op enkele millimeters nauwkeurig in kaart gebracht. Dat levert een heel precies as-built 3D BIM-model op.
 • Hoe werkt dit in de praktijk, wat kost het, wat zijn de voor- en nadelen?


14.45 Pauze


15.15 Drones boven gebouwen: Maartje Brans, Directeur Vastgoedonderhoud de Alliantie en Dirk Huibers, Strategy lead/Cofounder OCTO Technologies, initiatiefnemer van het innovatieplatform ‘De Corporatiewoning van de Toekomst’.

 • Woninginspectie en woningopname. De Alliantie experimenteert met zelflerende drones en beeldherkenning in combinatie met machine learning om de status van dak, metselwerk en kozijnen te meten. Wat heeft dit tot nog toe opgeleverd qua tijd- en kostenbesparing? Wanneer is dit op grote schaal toepasbaar? Waar gaat dit naar toe?
 • Welke andere woningcorporaties en toeleveranciers zijn hierbij betrokken? Waarom?

 

15.45 Digitale renovatiemodellen: André van Delft, Algemeen directeur en oprichter DEMO Consultants.

 • Welke plug-and-play digitale renovatiemodellen zijn er, bijvoorbeeld voor grootschalige ingrepen (complete voorzetgevel) of kleinschalige (innovatieve kozijnen)?
 • Hoe met crowdsourcing onder de bewoners en met non-destructieve technieken zonder fysieke inspectie de binnenkant van een woning, de installaties en de constructie in kaart te brengen voor een BIM-model voor onderhoud en renovatie?
 • Hoe voor renovatie eenvoudig met andere stakeholders samen te werken via een laagdrempelig cloud-based BIM-platform?

16.15 Samenvatting en afsluiting door de middagvoorzitter Vincent Gruis.

16.25 Netwerkborrel


Aanmelden?
Stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. ''Nieuwe technologieën in woningonderhoud''. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden. De kosten voor deze dag bedragen 295 euro excl. BTW.

Lees hier onze algemene voorwaarden.

      

 

Aanmelden

Hierbij meld ik mij aan voor:

Nieuwe technologieën in woningonderhoud op 06-11-19:

Aanmelden Stuur ons een e-mail Bel: 023-743 49 09

Voorlopige deelnemerslijst

Van onderstaande organisaties nemen één of meerdere personen deel aan het congres:

Actium

Bouwinvest Real Estate Investors

De Alliantie

Demo Consultants

Dura Vermeer Bouw Heyma 

Hagemans Vastgoedonderhoud

HC&H Consultants

Ibis

iLOQ

Octo Technologies

Oxand

Patina

PPG Coatings Nederland

PwC Real Estate Advisory & Valuations

Reparaad

Reynaers

Storingservice.nl

TU Delft

Unite2Build

WonenBreburg

Ymere