3 jul 09:00 uur

Uw bouwproductie omhoog? Doe mee aan het Nationale Woningbouw Debat

New Babylon Meeting Center, Anna van Buerenplein 29, 2595 DA Den Haag

Wat kunt u verwachten?

De woningproductie moet omhoog. Dat lukt, als u en alle andere partijen nog beter gaan samenwerken en vooral investeren in vertrouwen in elkaar. Iedereen is er van overtuigd dat er een groot woningtekort is. Iedereen wil dat best helpen oplossen. Er is geen reden tot onderling wantrouwen. En toch stagneert de woningproductie. Hoe lossen we dit op? Hoe komt u tot een hogere en rendabele woningproductie? Alle belangrijke stakeholders komen naar dit debat. U ook? Het gaat immers ook om uw business.

Hoe krijgen we het met z’n allen voor elkaar om het woningtekort echt aan te pakken? Niet door met de vingers naar elkaar te wijzen. Wél door er gezamenlijk de schouders onder te zetten, elk vanuit zijn eigen kennis en mogelijkheden. Het Nationale Woningbouw Debat gaat over oplossingen. Directeur-generaal Erik Jan van Kempen namens het rijk, en de voorzitters of bestuursleden van VNG, Neprom, Aedes, NVB en IVBN namens hun eigen organisaties, vertellen wat zij kunnen doen om de woningproductie flink te versnellen. Vanuit de zaal doen de kopstukken van veel prominente partijen mee aan het debat, waaronder de bestuursvoorzitters van Vesteda, Eigen Haard en De Vernieuwde Stad. Het is ook in uw belang om mee te praten om elkaar op nieuwe gedachten te brengen. En om nieuwe coalities te vormen.

De maatschappelijke opgave is enorm: het huidige tekort aan woningen, dat in 2017 nog 242.000 bedroeg, loopt in 2019 naar schatting op naar 300.000. Sterk stijgende woningprijzen, vooral in de krapte-regio’s, zorgen voor onbetaalbare koopwoningen. Er zijn lange wachtlijsten voor de sociale huursector en er is een groot tekort aan vrije (midden)huurwoningen. Starters op de woningmarkt komen niet meer aan de bak. Tot 2025 zullen er zo’n 700.000 huizen bijgebouwd moeten worden. Nooit eerder werden er zoveel woningen in zo’n tijdsbestek ontwikkeld. Bouwen, bouwen, bouwen dus. Hoe? Veel gaat goed met de afgesproken acties van de Nationale Woonagenda 2018-2021, maar het kan, nee moet, nog beter.

Luister deze middag wat de belangrijkste bouw- en vastgoedorganisaties en de kopstukken van prominente partijen daaraan willen bijdragen. Stel hen kritische vragen, praat mee en doe voorstellen.

PE Punten
Voor deelname aan dit congres ontvangt u bij Aedes 3 PE-punten.

Locatie

New Babylon Meeting Center, Anna van Buerenplein 29, 2595 DA Den Haag

Hoofdprogramma en sprekers

9.00 Inloop met koffie en thee

9.30 Inleiding door middagvoorzitter Johan Conijn, Emeritus hoogleraar Woningmarkt ASRE, Directeur Finance Ideas.

 


 

9.40 Erik Jan van Kempen, Directeur-generaal Omgevingswet ministerie BZK.

  • Hoe de nieuwbouwproductie (aanmerkelijk) te versnellen op korte en lange termijn?
  • Hoe de bestaande voorraad beter te benutten?
  • Hoe het wonen betaalbaar te houden?10.00 Korte vijf minuten-pitches onder het motto ‘Dit is de bijdrage van onze organisatie aan de oplossing van het woningtekort’ door:

 

  • Boudewijn Revis, Voorzitter van de VNG-commissie Ruimte, Wonen en Mobiliteit, en Wethouder Stadsontwikkeling en Wonen Den Haag
  • Desirée Uitzetter, Voorzitter Neprom en Directeur Gebiedsontwikkeling BPD
  • Marnix Norder, Voorzitter Aedes
  • Dick van Hal, Voorzitter IVBN en CEO Bouwinvest
  • Piet Adema, Voorzitter NVB

11.00 Pauze

11.30 Ondervraging door de middagvoorzitter en debat met de sprekers van vóór de pauze, en met de zaal, waaraan ook Marja Appelman, Directeur Woningmarkt, ministerie Binnenlandse Zaken meedoet. Dus met Boudewijn Revis, Desirée Uitzetter, Marnix Norder, Piet Adema, Dick van Hal en Marja Appelman.

12.55 Conclusies en afsluiting door de middagvoorzitter.

13.00 Netwerklunch.


Aanmelden?
Stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. ''Het Nationale Woningbouw Debat''. Vergeet niet uw contactgevens te vermelden. De kosten voor deze dag bedragen 295 euro excl. BTW.


Lees hier onze algemene voorwaarden.

Aanmelden

Hierbij meld ik mij aan voor:

Uw bouwproductie omhoog? Doe mee aan het Nationale Woningbouw Debat op 03-07-19:

Aanmelden Stuur ons een e-mail Bel: 023-743 49 09

Voorlopige deelnemerslijst

Van onderstaande organisaties nemen één of meerdere personen deel aan het congres:

Aedes

ASRE/ Finance Ideas

Bouwgroep Moonen

Eigen Haard

Gemeente Rotterdam

IVBN

IVBN/ Bouwinvest

Ministerie van BZK

Neprom/ BDP

Nieuwstad Advies 

NVB

Vesteda

VNG-commissie Ruimte, Wonen en Mobiliteit/ Gemeente Den Haag

Woonzorg