14 mei 12:00 uur

Retailer failliet: wat zijn de gevolgen voor de vastgoedeigenaar?

WTC Utrecht, Stadsplateau 7, 3521 AZ Utrecht

Wat kunt u verwachten?

Retailers die commercieel winkelvastgoed huren en die failliet gaan: een ooit zo gelukkig huwelijk tussen huurder en verhuurder eindigt in deze situatie vaak in een vechtscheiding. De perikelen zijn menig vastgoedverhuurder niet onbekend; een huurder die tijdens de opzegtermijn doorgaat met exploiteren en in geval van een doorstart het gehuurde vervolgens ook nog in gebruik geeft aan de doorstarter.

De laatste betaalt hiervoor dan wel een vergoeding aan de boedel, maar dat levert de verhuurder – in ieder geval niet direct – een voordeel op. Op 9 november 2018 heeft de Hoge Raad namelijk een arrest gewezen waarmee een streep door deze gang van zaken is gehaald.

Het arrest heeft een schokgolf door curatorenland laten gaan. De advocaten van Van Diepen Van der Kroef praten u – mede aan de hand van praktijkvoorbeelden - bij over de gevolgen van dit arrest voor winkelvastgoedeigenaren, wiens positie bij faillissementen van hun huurders nu aanzienlijk is verbeterd.

Evert Baart is partner en werkzaam vanuit de Amsterdamse vestiging. Hij heeft een zeer brede vastgoedpraktijk en is daarnaast sinds jaar en dag curator. Zo is onder meer het faillissement van Palm Invest door hem afgewikkeld en is hij recentelijk aangesteld als curator in het faillissement van retailer Men At Work.

Wiert Jan Berghuis werkt als insolventie- en vastgoedspecialist nauw samen Evert Baart. Naast zijn werkzaamheden als curator adviseert en procedeert hij regelmatig over uiteenlopende vastgoed gerelateerde vraagstukken.

Lasse van Waegeningh geeft leiding aan de sectie Vastgoed & huurrecht van de Utrechtse vestiging van Van Diepen Van der Kroef. Hij treedt met name op voor beleggers, projectontwikkelaars en retailers/eindgebruikers van commercieel vastgoed, zowel op het gebied van koop als op het gebied van huur.

Deze Business Meeting is een samenwerking van Vastgoedjournaal en RetailTrends.

 

Locatie

WTC Utrecht, Stadsplateau 7, 3521 AZ Utrecht

Hoofdprogramma en sprekers

12:00 Ontvangst en luxe netwerklunch 

13:00 Welkomstwoord Sandra Wildenburg, Congresmanager Vastgoedjournaal

13:05 Duo-presentatie

Evert Baart, partner Van Diepen Van der Kroef en Wiert-Jan Berghuis, insolventie- en vastgoedspecialist Van Diepen Van der Kroef

  • Mag een curator tijdens de opzegtermijn onderverhuren?
  • Welke schade kan de verhuurder claimen?
  • Hoe om te gaan met verzoeken tot indeplaatsstelling?

13:35 Nabespreken presentatie met de deelnemers.

14:05 Pauze

14:35 Lasse van Waegeningh, advocaat Vastgoed & huurrecht Van Diepen Van der Kroef

De presentatie van Lasse is toegespitst op commerciële verhuur in algemene zin en de daarbij aan de orde zijnde zekerheden en garanties.

  • Inleiding: retail & zekerheden
  • Welke verschillende zekerheden zijn gebruikelijk?
  • Welke nadelen kleven aan welke zekerheden?

15:05 Nabespreken presentatie met de deelnemers.

15:35 Netwerkborrel en informeel verder praten.

Het is de intentie van de sprekers om de bijeenkomst bovenal interactief te maken waarbij veel ruimte zal zijn voor het stellen van vragen. Daarnaast bieden wij u als deelnemer de mogelijkheid uw vragen vooraf aan ons door te geven. Na aanmelding ontvangt u hierover meer informatie.
 

Aanmelden?
Stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. ''De positie van de verhuurder''. Vergeet niet uw contactgevens te vermelden. De kosten voor deze dag bedragen 295 euro excl. BTW.

Lees hier onze algemene voorwaarden.

 

Aanmelden

Hierbij meld ik mij aan voor:

Retailer failliet: wat zijn de gevolgen voor de vastgoedeigenaar? op 14-05-19:

Aanmelden Stuur ons een e-mail Bel: 023-743 49 09