28 mrt 12:00 uur

Vastgoeddag Arnhem - Nijmegen

Musis, Velperbinnensingel 15, 6811 BP Arnhem

Wat kunt u verwachten?

Wist u dat het gebied Arnhem Nijmegen tot de negen sterkste economisch industriële regio’s van het land hoort? Er gebeurt hier veel, meer dan in de Randstad vaak gedacht wordt. Arnhem en Nijmegen zijn vitale steden met sterke woningmarkten. Weet u hoeveel vraag er is naar middeldure huur, hoeveel zelfs naar heel dure stadsappartementen? Wist u dat Arnhem, van oudsher een handelsstad, in de top tien van kantoren staat? Nijmegen, dat meer een gezondheid- en onderwijseconomie heeft, tikt nog net de top dertig als kantorenstad aan. Weet u welke vraag daar nog open staat?

Wist u dat in Nijmegen in vijf jaar tijd 70 bedrijven met 3.400 medewerkers zijn neergestreken op Novio Tech Campus? Kennis, ondernemerschap en innovatie komen samen op dit voormalig NXP-terrein, dat zich in rap tempo ontwikkeld heeft tot Health en High Tech hotspot van de regio Gelderland. Kruisbestuiving tussen de verschillende bedrijven uit de chipindustrie maakten van de campus een broedplaats voor High Tech-innovatie. Tegelijkertijd bedenken bedrijven er slimme High Tech oplossingen op het gebied van Health. Welke kansen liggen hier? Deze dynamische hub gaf de aanpalende woonwijk al een lift.

Anders, maar toch qua campus-aanpak enigszins vergelijkbaar is Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Het is een prijswinnend herontwikkeld bedrijventerrein voor innovatieve duurzame energie-gerelateerde ondernemingen. Deze campussen geven hun (binnen)steden een interessante push. Zo begint het oude plan om de Arnhemse binnenstad naar de Rijn te openen, weer te leven. En zijn er initiatieven gaande om het Museum Arnhem naar de binnenstad te verplaatsen. En dan dit nog: willen we versneld van het gas af? Nijmegen, dat door de Europese Commissie is verkozen tot European Green Capital 2018, is het verst met warmtenetten. Wat kun je daar van leren en wat is er nog te doen?

Hoe maak je als marktpartij optimaal van de investeringskansen gebruik? Luister naar de visies van bestuurders en marktpartijen over de belangrijkste regionale thema’s. Laat je goed informeren en ga met hen in discussie. En ontmoet informeel alle Arnhemse en Nijmeegse partijen van betekenis. Naast het inhoudelijke programma en het vele nieuws dat er gebracht wordt, is er volop gelegenheid tot netwerken met beslissers uit de regio.

Deelnemers ontvangen een speciale Quick Scan van Spring Real Estate over de kantorenmarkt in Arnhem en Nijmegen.

Doelgroep: overheden, ontwikkelaars/bouwers, vastgoedbeleggers, investeerders, financiers, corporaties, makelaars, adviseurs.

Locatie

Musis, Velperbinnensingel 15, 6811 BP Arnhem

Hoofdprogramma en sprekers

12.00-13.00 Inlooplunch en netwerken

13.00 Inleiding door middagvoorzitter Wim Eringfeld, Directeur Stec Groep en oud-managing director DHL Supply Chain in Duitsland

 

 

13.10 Esther Geuting, Directeur Innovatie Stec Groep

 • Hoe ontwikkelt de regio Arnhem Nijmegen zich qua bevolkingssamenstelling en werkgelegenheid?
 • Wat betekent dit voor de woning-, kantoren- en bedrijfsruimtemarkt? Waar zitten knelpunten, waar kansen?
 • Wat bruist er in deze regio?


13.40 Scherpe ondervraging en discussie onder leiding van de middagvoorzitter over de kansen en uitdagingen in de regio. Wat gaat goed, wat kan beter? Welke invloed hebben beide campussen op de steden? Is er een olievlekwerking? Hoe dynamisch zijn beide binnensteden en hoe kan die dynamiek nog groter worden? Welke (gebieds)ontwikkelingen in Arnhem en Nijmegen zijn kansrijk? Hoe functiemenging te realiseren?

 

 

 

 

 

George van Hooijdonk, Hoofd onroerend goed van institutionele vastgoedbelegger MN.
Kevin Rijke, Directeur Industriepark Kleefse Waard.
Rikus Wolbers, Director Novio Tech Campus.
Barry Storm, Eigenaar Storm in Ontwikkeling, als ontwikkelaar betrokken bij onder meer Strijp S in Eindhoven en Hertzberger Parc Apeldoorn.


14.30 Desirée Uitzetter, Directeur Gebiedsontwikkeling van woningontwikkelaar BPD en Voorzitter Neprom

 • Reflectie op de voorgaande discussie.
 • Hoe om te gaan met herontwikkeling en transformatieopgaven in Arnhem en Nijmegen? Hoe krijg je gemengde steden?
 • Zijn er alternatieve strategieën voor gebiedsontwikkeling?


15.00 Pauze


15.30 Roeland van der Zee, Wethouder Arnhem Vastgoed, Grondzaken, Mobiliteit en de projecten Stadsblokken-Meinerswijk, Arnhem Centraal, Coehoorn en Blauwe Golven

 • Waar gaat het heen met Arnhem? Welke visie ligt aan de stedelijke ontwikkeling ten grondslag? Waarin onderscheidt de stad zich?
 • Hoe gaat Arnhem om met de woningvraag en met de grote transitievraagstukken zoals demografische veranderingen, circulariteit, mobiliteit en energie?
 • Welke kavels komen nog beschikbaar?


16.00 Monique Esselbrugge, Wethouder Nijmegen Financiën, Economie, Vestigingsbeleid, Binnenstad

 • Waar gaat het heen met Nijmegen? Welke visie ligt aan de stedelijke ontwikkeling ten grondslag? Waarin onderscheidt de stad zich?
 • Hoe gaat Nijmegen om met de grote transitievraagstukken zoals demografische veranderingen, circulariteit, mobiliteit en energie?
 • Welke kavels komen nog beschikbaar?

16.30 Conclusies en afsluiting door middagvoorzitter Wim Eringfeld.

16.35 Netwerkborrel


Aanmelden?
Stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. ''Vastgoeddag Arnhem - Nijmegen?''. Vergeet niet uw contactgevens te vermelden. De kosten voor deze dag bedragen 295 euro excl. BTW.

Lees hier onze algemene voorwaarden.

Aanmelden

Hierbij meld ik mij aan voor:

Vastgoeddag Arnhem - Nijmegen op 28-03-19:

Aanmelden Stuur ons een e-mail Bel: 023-743 49 09

Voorlopige deelnemerslijst

Accor Hotels Nederland
AM 
BAM Wonen 
BDO Accountants & Belastingadviseurs 
Blitta 
Bouwinvest Real Estate Investors
Bouwman Vastgoed Consultancy 
BPD
Camelot Vastgoedbeheer & Beveiliging 
Camelot Vastgoedbeheer 
Credion
Cushman & Wakefield
Dura Vermeer Bouw Hengelo 
Fakton
Gemeente Arnhem
Gemeente Nijmegen
Heijmans Vastgoed 
Industriepark Kleefse Waard
ING Bank 
ING Real Estate Finance
Kadans Science Partner
Mitros Wonen Utrecht
MN
Nassau Makelaars 
Neprom
Novio Tech Campus
Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo
SITE urban development 
Sprangers
Spring real estate
Stec Groep
Storm in Ontwikkeling
Straatman Koster Advocaten
S-Visual B
Troostwijk Taxaties 
UTS Verkroost
Van Wijnen Projectontwikkeling Oost