24 jan 12:00 uur

Dag van het Vastgoedbeleggen 2019

Novotel, Convention Center, Europaboulevard 10, 1083 AD Amsterdam

Wat kunt u verwachten?

De prijzen van bestaande woningen en kantoren stijgen maar door. Zijn we al aan de top? Kun je bij het huidige prijsniveau nog beleggen om een redelijk rendement te maken? Zijn de soms exorbitante aankoopprijzen van te transformeren gebouwen nog terug te verdienen? Of zakt de markt over een tijdje weer in en blijkt dit een gekte te zijn? Sommigen voorspellen een afkoeling van de woningmarkt na 2020 – krijgen zij gelijk?

In Amsterdam exploderen woningen- en kantorenprijzen. Is het daarom verstandig om uit te wijken naar Den Haag, naar Rotterdam, naar hun randgemeenten of juist naar de provincies? Wat zijn de nieuwe markten voor kantorenconcepten? Maak je een beter rendement op winkelbeleggingen bijvoorbeeld in Utrecht dan in de hoofdstad, omdat de gemeente er soepeler meewerkt? Welke nieuwe retail- en horecaformules duiken op en welke nieuwe doelgroepen boren ze aan?  Hoe om te gaan met de krimp van winkelgebieden? Worden nieuwbouwwoningen overal steeds kleiner, of valt dat mee? Wat gebeurt er met de grondprijzen? Hoe gaan de rente en de inflatie zich ontwikkelen, nu de ECB stopt met zijn opkoopprogramma? Klaas Knot van DNB verwachtte in oktober dat stijgingen van de huizenprijzen de komende tijd zullen afvlakken, maar voorlopig nog niet tot stilstand komen. Ziet de markt dat ook zo?

In drie blokken worden vooraanstaande beleggers hierover aan de tand gevoeld door de middagvoorzitter. U kunt zelf ook alle vragen stellen die u altijd al had willen stellen. Ontmoet op deze Dag van het Vastgoedbeleggen tevens tal van kopers en verkopers van vastgoedobjecten.

Doelgroep: Vastgoedbeleggers, vastgoedfinanciers, woningcorporaties, ontwikkelaars/bouwers, overheden, adviseurs.

Locatie

Novotel, Convention Center, Europaboulevard 10, 1083 AD Amsterdam

Hoofdprogramma en sprekers

12.00 Inlooplunch + netwerken op het vastgoedbeleggingsplein.

13.00 Inleiding door middagvoorzitter Wienke Bodewes, Oud-algemeen directeur Amvest.

 

 

 

13.15 Winkelvastgoed

Waar kun je bij de huidige winkelleegstand toch nog verstandig in winkelvastgoed beleggen? Is het rendement en risico in de binnenstad van Utrecht beter dan in Amsterdam? Hoe ligt dat in de kleinere steden? Hoe verhouden rendement en risico zich tot andere vastgoedcategorieën? Welke nieuwe retail- en horecaformules duiken op en welke nieuwe doelgroepen boren ze aan? Wordt multichannel een bedreiging? Wat is de invloed van stijgende woningprijzen op de retail-bestedingen? Hoe dicht moet je als winkelbelegger op de steeds sneller veranderende consument zitten?

 • Frank Verwoerd, Head of Research Colliers International Netherlands geeft een cijfermatig overzicht van de ontwikkelingen, rendementen, aanbod en leegstand van winkels.

 

13.25 Gevolgd door een scherpe ondervraging op het podium door de middagvoorzitter:
 

 • Edwin van de Woestijne, Fund Director Dutch Prime Retail Fund ASR, een Nederlandse institutionele vastgoedbelegger met een winkelportefeuille van 1,7 miljard euro bestaande uit circa 235 winkelunits. 

 • Jaap van der Bijl, CEO Altera Vastgoed. Het winkelfonds van Altera belegt zo’n 750 miljoen euro vooral in food & convenience winkelbeleggingen.

 


 

 • Richard Dallinga, Managing Director Real Estate HB Capital, een internationaal investeringsbedrijf in (winkel)vastgoed en ondernemingen van de familie Blokker.

 14.10 Kantoren

Is het huidige prijsniveau de nieuwe norm, of is er sprake van een gekte en zakken de prijzen over een tijdje weer in? Waar in Nederland zijn beleggingen in kantoren nog kansrijk? Waar zit de meeste huurgroeipotentie? Welke nieuwe markten voor kantorenconcepten dienen zich aan? Waar gaat het heen met de prijzen op toplocaties? Moet de rem op nieuwbouw elders opgeheven worden? Waar gaat het heen met grondprijzen, rente en de inflatie?

 • Frank Verwoerd, Head of Research Colliers International Netherlands geeft een cijfermatig overzicht van de ontwikkelingen, rendementen, aanbod en leegstand van kantoren.

 14.20 Gevolgd door een scherpe ondervraging op het podium door de middagvoorzitter:

 • Maarten de Gruyter, Directeur Boelens de Gruyter, een vastgoedonderneming gespecialiseerd in binnenstedelijke en complexe ontwikkelingen met posities onder meer in Amsterdam, Utrecht en elders.

 


 

 • Dick van Hal, CEO Bouwinvest, een institutionele belegger met een kantorenportefeuille van een 1,4 miljard euro, waarvan 700 miljoen euro in Nederland.

  

 

 • Maarten Feilzer, Directeur Zadelhoff Beheer, een onafhankelijke vastgoedonderneming met een portefeuille van circa 40 middelgrote kantoorgebouwen en bedrijfsruimten.

 

 

 

 

 

15.05 Pauze

15.35 Woningen

Gaat de stijging van de woningprijzen in de gewilde woningmarkten afvlakken? Is het daarom verstandig om naar de randgemeenten van de grote steden uit te wijken, nog verder de provincie in, of juist niet? Worden nieuwbouwwoningen overal steeds kleiner? Wat gaan grondprijzen, rente en de inflatie doen? Neemt de nieuwbouwproductie in 2019 toe of af? Hoe om te gaan met de lobby van een aantal gemeenten om ook de vrije huursector voortaan van rijkswege te reguleren? Onder welke condities zijn beleggers dan nog bereid om te investeren?

 • Frank Verwoerd, Head of Research Colliers International Netherlands geeft een cijfermatig overzicht van de ontwikkelingen, rendementen, aanbod en leegstand van huurwoningen.

 

 


15.45 Gevolgd door een scherpe ondervraging op het podium door de middagvoorzitter:
 

 • George van Hooijdonk, Director Dutch Real Estate MN, een Nederlandse institutionele belegger met een vastgoedportefeuille van ruim 5 miljard euro.

  

 • Paul Oremus, Country manager en Fund manager Dutch Residential Fund CBRE Global Investors, een onafhankelijk institutioneel niet-beursgenoteerd woninginvesteringsfonds met een portefeuille van 1,5 miljard euro.

 


 

 • Gertjan van der Baan, CEO Vesteda, heeft een portefeuille van circa 27.000 woningen met een waarde van 6,5 miljard euro, vooral in de Randstad en de Brabantse Stedenrij.

  

16.30 Conclusies en afsluiting door de middagvoorzitter.

16.35 Netwerkborrel op het Vastgoedbeleggingsplein.

 

Aanmelden?
Stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. ''Dag van het Vastgoedbeleggen 2019''. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden. De kosten voor deze dag bedragen 295 euro excl. BTW.

Lees hier onze algemene voorwaarden.
 

Aanmelden

Hierbij meld ik mij aan voor:

Dag van het Vastgoedbeleggen 2019 op 24-01-19:

Aanmelden Stuur ons een e-mail Bel: 023-743 49 09

Voorlopige deelnemerslijst

Altera Vastgoed
Anders Invest
ASR
bloxs software
Boelens de Gruyter
Bouwinvest
CBRE Global Investor
Cofiton
Colliers International Netherlands
Fakton Capital
Gemeente Utrecht
Gerard W.Bakker Projektadviezen B.V.
Hanzevast
HB Capital
Heijmans Vastgoed
ING Kredietadvies Particulieren
Lubbers Makelaardij
MAIN Energie
MN
M to Build
Nassau Makelaars
Nelisse Makelaars B.V.
OXAND Netherlands
Quest for Property
REBObeleggingsmakelaars
RVDL Holding B.V.
Schouten van der Velden Rentmeesterij
Seval
The Executive Network
Tortuga Capital B.V.
Vesteda
Villex Vastgoedbescherming
VPS Nederland
Wannahaves NL B.V.
Zadelhoff Beheer