26 jun 12:00 uur

Booming Stadslogistiek Vastgoed

Postillion Hotel Bunnik, Baan van Fectio 1, 3981 HZ Bunnik

Wat kunt u verwachten?

E-commerce groeit exponentieel. Pakketbezorging verdubbelt in de komende jaren. Retail verandert: meer diversiteit, meer horeca, meer kleine afhaal- en verkooppunten. Dat zet enorme druk op de ‘last mile delivery’ aan winkels en inwoners in grote steden. Stadslogistiek gaat dus veranderen door stedelijke verdichting, beperking van CO2-emissies vanwege het klimaatakkoord van Parijs, bereikbaarheidsproblemen, en de snelheid en leveringsbetrouwbaarheid die klanten verlangen. Er ontstaat een gat tussen de nieuwe vraag en het huidige logistieke vastgoedaanbod. Dat is een forse uitdaging, maar tevens een interessante groeimarkt.

Nieuwe stedelijke distributieconcepten zijn nodig en nieuwe vastgoedoplossingen aan de rand van de steden of in de binnenstad zelf. Dus meer distributiecentra in of nabij stadscentra. Dergelijke plekken zijn echter schaars en dus duur. Dat is acceptabel zolang het vastgoed de totale supply chain-kosten verlaagt. Deze nieuwe vastgoedconcepten moeten toegesneden worden op de specifieke wensen van het type gebruiker zoals pakketbezorging, expresdienst, food- of non-food-bevoorrading, of logistieke dienstverlening. Hoe doe je dat? Wat zijn hun wensen? Waar lopen ze tegenaan? Wat verandert er in hun omgang met stadslogistiek? Aan welke vastgoedconcepten hebben ze behoefte?

Ontmoet deze middag vooraanstaande gebruikers, managers logistiek en supply chain, distributeurs, ontwikkelaars, beleggers, financiers, managers bedrijventerreinen, ambtelijke beleidsmedewerkers en experts. Wissel met hen kennis uit over vastgoedoplossingen voor veranderende stadslogistiek. Discussieer mee over de kansen en valkuilen van nieuw logistiek vastgoed aan de randen van steden.

Locatie

Postillion Hotel Bunnik, Baan van Fectio 1, 3981 HZ Bunnik

Hoofdprogramma en sprekers

12.00 Inlooplunch en netwerken

13.00 Inleiding door middagvoorzitter René Buck, Directeur Buck Consultants International.

 

 
13.15 Uitdagingen in bevoorrading van winkels en inwoners van steden door Peter Colon, Partner Buck Consultants International.

 • Veranderingen in stadslogistiek.
 • Veel stakeholders – veel verschillende wensen.
 • Nieuwe distributieconcepten.
 • Vastgoedoplossingen voor bereikbaarheidsproblemen.
 • Nieuwe logistieke vastgoedconcepten voor de stad.

13.55 Wat is de visie van TLN (Transport en Logistiek Nederland) op veranderende trends en ontwikkelingen? door Anne-Marie Nelck, Secretaris deelmarkt TLN Distributie.

 • Welke veranderingen en trends in stadslogistiek ziet TLN? Welke innovaties zijn nodig? Hoe ziet TLN zijn eigen rol hierin?
 • Wat betekenen die veranderingen voor de transportsector, logistieke dienstverleners, retailers en andere ketenpartners?
 • Hoe krijg je duurzame mobiliteit gecombineerd met snelle en betrouwbare levering van goederen voor elkaar?14.25 Logistieke dienstverleners aan het woord: welke nieuwe concepten zijn nodig om klanten tevreden te houden? Ondervraging op het podium door middagvoorzitter René Buck: Nikaj van Hermon, Directeur Transacties PostNL Real Estate en Leen Menken, Directeur-eigenaar Leen Menken Foodservice Logistics.

 • Welke veranderingen zijn al zichtbaar?
 • Waar gaat het naartoe? Hoe hard gaat het?
 • Aan welke concepten is behoefte, waaraan niet?
 • Wat kunnen partijen zelf, wat verwachten ze van anderen?

15.00 Pauze

15.30 Welke antwoord heeft de vastgoedsector op de stedelijke distributie-uitdagingen?

 

Ondervraging op het podium van een mix van logistieke vastgoedontwikkelaars, -bouwers en -beleggers door middagvoorzitter René Buck: Rinus Verhey, Commercieel Directeur Heembouw, Tia van Beek, Head of Transactions Netherlands Principal Real Estate Europe en Alexander van Gastel, Transactions Senior Manager PATRIZIA Logistics Management Europe.

 • Hoe spelen zij in op de veranderende vraag? Waar gaat de vraag naartoe?
 • Hoe hard denken zij dat de veranderingen gaan?
 • Zijn ze bereid om op risico te ontwikkelen?

16.15 Samenvatting en conclusies door middagvoorzitter René Buck.

16.20 Netwerkborrel
 

Aanmelden?
Stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. ''Logistiek en Vastgoed'. Vergeet niet uw contactgevens te vermelden. De kosten voor deze dag bedragen 395 euro excl. BTW. 

Lees hier onze algemene voorwaarden

Aanmelden

Hierbij meld ik mij aan voor:

Booming Stadslogistiek Vastgoed op 26-06-18:

Aanmelden Stuur ons een e-mail Bel: 023-743 49 09

Voorlopige deelnemerslijst

Buck Consultants International
CK Capital Partners
Colliers International
Cushman & Wakefield
Heembouw
Internos Global Investors
Leen Menken Foodservice Logistics
Loef Beheer
Logicor
Logistics Capital Partners
PATRIZIA Logistics Management Europe
PostNL
Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo
TLN Distributie
Internos Global Investors
Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo
Aberdeen Asset Management
Deka Immobilien GmbH
SEGRO
Somerset Capital Partners
Goodman
MG Real Estate
Montea