20 jun 12:00 uur

Utrechtse Vastgoeddag 2018

Van der Valk Hotel, Winthontlaan 4-6, Utrecht

Wat kunt u verwachten?

Waar liggen in Utrecht en omgeving investeringskansen voor vastgoedontwikkelaars, beleggers en ondernemers? Hoe en waar kan de enorme bevolkingsgroei waar de stad voor staat, geaccommodeerd worden? Is die helemaal binnenstedelijk op te lossen? Zijn er genoeg verouderde bedrijventerreinen en leegstaande kantoren die getransformeerd kunnen worden om aan de vraag te voldoen? Of zijn er andere maatregelen nodig?

Utrecht staat hoog in de top tien van steden met de krapste woningmarkt. Ondanks een flink nieuwbouwprogramma wordt de krapte naar verwachting nog erger: in 2030 verwacht de stad 60.000 inwoners meer dan nu. Woningzoekers wijken daarom steeds vaker uit naar de randgemeenten omdat de prijzen daar, vergeleken met de stad, nog wel meevallen.

Ook de kantorenmarkt toont de eerste tekenen van krapte. De leegstand is fors afgenomen. In het stationsgebied en op Papendorp stijgen de prijzen. In Houten, Nieuwegein en Maarssen nog niet. Retail doet het ook goed. Het centrumgebied van Utrecht staat in de top tien met de laagste winkelleegstand. Toch is er het aantal winkels meer dan met 40.000 passanten op zaterdag al een aantal jaren aan het dalen. Meer perifere winkelgebieden in de stad en de randgemeenten hebben het nog lastiger. Daar is dus actie nodig.

Hoe maak je als marktpartij optimaal van de investeringskansen gebruik? Luister deze middag naar de visie van bestuurders en marktpartijen over de belangrijkste Utrechtse thema’s. Laat je goed informeren en ga met hen in discussie. En ontmoet informeel alle Utrechtse partijen van betekenis. Naast het inhoudelijke programma is er volop gelegenheid tot netwerken.

Doelgroep: vastgoedbeleggers, vastgoedfinanciers, ontwikkelaars/bouwers, woningcorporaties, ambtenaren, stedenbouwkundigen, architecten, makelaars, adviseurs.

Locatie

Van der Valk Hotel, Winthontlaan 4-6, Utrecht

Hoofdprogramma en sprekers

12.00  Utrechtse vastgoedmarkt-lunch en netwerken

13.00  Inleiding door middagvoorzitter Remko Kempen, International Partner, Head of Office Agency Cushman & Wakefield.

 

 

 

 

13.15  Transformaties. Frank Hazeleger, Investmentmanager Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht (OMU).

 • Welke verouderde bedrijventerreinen en leegstaande kantoren in Utrecht en omgeving lenen zich nog voor herstructurering en transformatie?
 • Wat zijn de grootste problemen om ze aan te pakken, en wat zijn de oplossingen?
 • Hoe zouden de samenwerkingsmodellen eruit moeten zien?

 

13.45  Woningen. Gerhard Bolk, Directeur AM.

Binnenstedelijke ontwikkeling aan de hand van praktijkvoorbeelden in Utrecht en Amsterdam: NPD locatie Overvecht, Merwedekanaalzone en de Bijlmer Bajes, Amsterdam.

 • Wat betekent de schaalsprong (groei) en systeemsprong (mobiliteit) voor de woningbouwopgave van Utrecht
 • Demografische transitie in de steden, gedurfde duurzaamheid, healthy urban living en de gevolgen van de mobiliteitstransitie op de stedelijke gebiedsontwikkelingen.
 • Kunnen alle doelgroepen bediend worden op de binnenstedelijke locaties?
 • Kan er voldoende binnenstedelijk gebouwd worden tegen acceptabele kosten om aan de vraag te voldoen, of zijn er een nieuwe uitleglocaties nodig?

14.15  Binnenstedelijk bouwen. Pim van den Berg, Gedeputeerde Ruimtelijke ontwikkeling, Economie en Toerisme, Wonen en Binnenstedelijke Ontwikkeling en Energietransitie provincie Utrecht.

 • Welke keuzes kunnen Utrecht en omgeving nog beter maken? Welk type bewoners? Welke mix aan kantoren, woningen en winkels? Wat is er in het verleden goed of minder goed gegaan?
 • Hoe maak je optimaal gebruik van de binnenstedelijke ruimte? Kan er voldoende binnenstedelijk gebouwd worden tegen acceptabele kosten om aan de vraag te voldoen, of zijn er een nieuwe uitleglocaties nodig?
 • Hoe creëer je duurzame stedelijke milieus die bij de vraag passen? Hoe zien ze eruit? Hoe krijg je aansluiting bij het bestaande stedelijke weefsel?
 • Welke rol kan de provincie spelen? Wat verwacht de provincie van de marktpartijen?
 • Hoe erg is het dat lage inkomens door de stijgende prijzen naar de stadsranden en randgemeenten verdreven worden?

14.45 Pauze

15.15 Retail. Edwin van de Woestijne, Fund Director Dutch Prime Retail Fund ASR.

 • Hoe verhoudt retail in Utrecht zich tot de andere grote steden?
 • Hoe ziet ASR de toekomst van retail in Utrecht en omgeving? Waar liggen kansen, en voor welke bestemmingen? Waar liggen bedreigingen, en hoe zijn die weg te nemen of te verminderen?
 • Wat maakt dat retail in het centrum van Utrecht minder te lijden heeft van online koopgedrag dan aan de randen of in de periferie? Is het de mix van fysiek en online, of is de beleving doorslaggevend?
 • Welke trends zijn er in retail? Hoe krijg je als vastgoedeigenaar de medewerking van de retailer om te vergroenen? Is het erg dat food nu fashion verdringt? Heeft Utrecht straks één van de hoogste terrasdichtheden van Nederland?
 • Hoe kijkt ASR tegen het gemeentelijke retailbeleid aan?

15.45 Discussie. Hans Pieters, Directeur Utrecht City Concepts, eigenaar van een aantal hotels, appartementen en ander vastgoed in Utrecht, Tim Jansen, Particuliere belegger met een breed georiënteerde vastgoedportefeuille binnen het Utrechtse en Frank van Sebille, Manager vastgoed Van Haren (diverse winkels in Utrecht). Discussie onder leiding van middagvoorzitter Remko Kempen.

 

 • Hoe kan Utrecht en omgeving nog beter worden? Wordt op het juiste type bewoners, bezoekers, werkgelegenheid, winkels, voorzieningen, bereikbaarheid gemikt?
 • Gaat Utrecht Londen of Parijs achterna: weinig woonvierkante meters voor een hoge prijs, nauwelijks een keuken – eten buiten de deur, vrienden ontvang je in het café? Of Venetië – een binnenstad bevolkt door toeristen, horeca en retail? Of zijn dit overtrokken beelden?
 • Doen Utrecht en omgeving genoeg om hun bewoners vast te houden gezien de tekorten in alle woningtypen (huur, koop) en alle prijsklassen?
 • Wat doen provincie en gemeenten goed, wat kan beter?
 • Waar liggen vastgoedkansen?

16.25  Samenvatting en afsluiting door de middagvoorzitter Remko Kempen.

16.35  Netwerkborrel

 

Aanmelden?
Stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. ''Utrechtse Vastgoeddag 2018''. Vergeet niet uw contactgevens te vermelden. De kosten voor deze dag bedragen 295 euro excl. BTW.

Lees hier onze algemene voorwaarden.

Aanmelden

Hierbij meld ik mij aan voor:

Utrechtse Vastgoeddag 2018 op 20-06-18:

Aanmelden Stuur ons een e-mail Bel: 023-743 49 09

Voorlopige deelnemerslijst

ABN Amro Bank N.V.
Adelaer Real Estate
Ahold
Akro Consult
AM
ASR
Baltic Capital Management BV
BAM Wonen bv
Barlavento BV
Bartels Consultancy 
BDO Accountants & Belastingadviseurs 
Beelen Sloopwerken B.V.
Bouwinvest
CaptainFuture
City Concepts
Colliers International
Covast Development BV
Cushman & Wakefield
db-m
DCMF
De Keizer Makelaarsgroep
Dura Vermeer Bouw Midden West BV
Eemland makelaardij
Eneco Warmte & Koude
EQUILIS Nederland
G&S Vastgoed
Group A
Heijmans Vastgoed
Hoorne Vastgoed
ING Kredietadvies Particulieren
Jaarbeurs
Jebber
Jones Lang LaSalle
Kadaster
Kikx Development 
Kwalitaria Literatuurwijk
Lidl Nederland GmbH
MLA+
Nassau Makelaars
NOZEMA URBAN DEVELOPMENT 
Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht (OMU)
Ooms Bouw en Ontwikkeling
Oskam
Plegt-Vos West
Provincie Utrecht
Quest vastgoed
Rabobank Real Estate Finance
Reynaers
Savills Agency
SGS Search Ingenieursbureau BV
Strukton Worksphere B.V.
Utelisys
Van Diepen van der Kroef Advocaten
Van Haren
Van Wijnen
VGW Group
Waltmann Bedrijfshuisvesting
Zuylenstaete vastgoed