27 mrt 12:00 uur

Woningmarkt: Aansprakelijkheid van vastgoedadviseurs

Amsterdam ArenA Congrescentrum, ArenAboulevard 1, Amsterdam

Wat kunt u verwachten?

Als makelaar bent u een essentiële adviseur van uw cliënten en een belangrijke schakel bij vastgoedtransacties, of dit nou de huur of koop van commercieel vastgoed of van woningen betreft. Zoals overal waar mensen bij betrokken zijn, ligt het maken van fouten op de loer, te meer bij ingewikkeldere kwesties of bij een oververhitte markt. Sommige van die fouten kunnen een grote impact hebben, niet alleen voor uw cliënten, maar ook voor u persoonlijk in uw rol als tussenpersoon. In samenwerking met Vastgoedjournaal behandelen de advocaten van Van Diepen Van der Kroef veelgemaakte fouten en voorzien zij u van tips & tricks om deze te voorkomen.

Locatie

Amsterdam ArenA Congrescentrum, ArenAboulevard 1, Amsterdam

Hoofdprogramma en sprekers

12:00 Ontvangst met netwerklunch

13:00 Welkomswoord door dagvoorzitter John Kerkhoven, uitgever Vastgoedjournaal.

 

13:15 Allard Glijnis is gespecialiseerd in vastgoedrecht en huurrecht in het bijzonder.  Hij staat zowel verhuurders als huurders bij op het gebied van woon- en bedrijfsruimte. Ook verenigingen van eigenaren, projectontwikkelaars en makelaars worden door Allard Glijnis bijgestaan.

  • WWFT voor makelaars, taxateurs en andere tussenpersonen in onroerende zaken. Waar moet u op letten? Waar zitten de valkuilen?


14:00 Specialisaties van Lucinda Hoogewerf zijn het bestuursrecht waaronder het omgevingsrecht, ruimtelijke ordening en milieurecht. Zij adviseert en procedeert over bestemmingsplannen, handhavingskwesties en vergunningen, en verleent rechtsbijstand in procedures over omgevingsvergunningen. 

  •  Bestuursrechtelijke aandachtspunten voor makelaars
     

14:45 Pauze


15:15 Lasse van Waegeningh is als civielrechtelijk advocaat werkzaam vanuit de vestiging Utrecht, waar hij leiding geeft aan de sectie Vastgoed.

  • Fouten en risico’s bij het opstellen van huurovereenkomsten
  • Perikelen rondom het recht op courtage

16:00  Duo presentatie van Sander Hartog en  
Wiert Jan Berghuis.

Sander Hartog is partner en werkzaam vanuit de vestiging Alkmaar. Hij is gespecialiseerd in het bouwrecht (bestuursrechtelijk en civielrechtelijk,
aanneming van werk, contractvorming, projectontwikkeling). Wiert Jan Berghuis is gespecialiseerd in het insolventierecht en vastgoed. Hij adviseert ondernemingen in verband met herstructureringen, faillissementen en bestuurdersaansprakelijkheid. 

  • Aansprakelijkheidsrisico’s tijdens verschillende fases van de totstandkoming van de overeenkomst
  • Te verschaffen zekerheden
  • Tijdelijke verhuur

16:45 Afsluiting en netwerkborrel

18:00 Einde dag.
 

Aanmelden?
Stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. ''Aansprakelijkheid makelaars". Vergeet niet uw contactgevens te vermelden. De kosten voor deze middag bedragen 295 euro excl. BTW. 

Lees hier onze algemene voorwaarden

Aanmelden

Hierbij meld ik mij aan voor:

Woningmarkt: Aansprakelijkheid van vastgoedadviseurs op 27-03-18:

Aanmelden Stuur ons een e-mail Bel: 023-743 49 09