27 mrt 12:00 uur

Business Meeting Franchise en Vastgoed

WTC Amsterdam, Strawinskylaan 1

Wat kunt u verwachten?

“2017 kan nog weleens het jaar van de snack worden. Nog nooit vestigden zich zoveel – voor ons nog onbekende – Amerikaanse foodketens in ons land. Zijn we klaar voor een heuse invasie?” Dit was de header van een nieuwsitem in Metro in 2017.

Naast internationale franchiseketens, kent Nederland ook veel nationale ketens. Elke franchise organisatie gebruikt daarbij een eigen manier om zijn merk te promoten en de continuiteit daarvan te waarborgen. In veel gevallen bestaat een contractueel verband tussen franchise en de huurrelatie. De franchisegever huurt een pand en is bereid het pand onder te verhuren aan de franchisenemer van de organisatie. In andere gevallen kan de franchise organisatie eigenaar zijn van het vastgoed maar is het niet geoorloofd om het concept van de franchise organisatie in het pand te exploiteren. Denk aan de juridische procedure die New York Pizza eerder dit jaar voerde tegen de gemeente Amsterdam omdat de exploitatie van het concept niet paste binnen het bestemmingsplan van de gemeente.

En of het allemaal nog niet moeilijk genoeg is, wordt nu gewerkt aan wetgeving op het gebied van franchise. Vorig jaar werd gesproken over invoering van een Nederlandse Franchise Code (NFC), een gedragscode voor franchisegever en franchisenemer. De Nederlandse franchisewereld is verdeeld over de inhoud en de invoering van de NFC: de code bevat veel regels die met name voor (internationale) franchisegevers onlogisch, onwenselijk of zelfs onhaalbaar zijn. Het destijds door Henk Kamp ingediende wetsvoorstel houdt de gemoederen binnen de franchisewereld bezig. Dát er iets gaat veranderen, staat vast. In het Regeerakkoord is aandacht besteed aan franchise: “Er komt aanvullende wetgeving op het gebied van franchise om de positie van franchisenemers in de precompetitieve fase te versterken.” Wat die aanvullende wetgeving zal inhouden en welke invloed dit zal hebben op de branche is (nog) niet duidelijk.

Franchise en vastgoed zijn nauw met elkaar verbonden. De jurisprudentie over franchise en vastgoed (huur) is uitgebreid. Tijdens deze business meeting zal aandacht worden besteed aan de, do’s, dont’s en best practices voor franchiseorganisaties. Experts vertellen u er alles over.

Deze Business Meeting is een samenwerking van Vastgoedjournaal en RetailTrends.

Locatie

WTC Amsterdam, Strawinskylaan 1

Hoofdprogramma en sprekers

12:00 Ontvangst en luxe netwerklunch 

13:00 Welkomstwoord John Kerkhoven namens Vastgoedjournaal

13:05 Daniel de Vries, Advocaat Valegis advocaten

Koppeling huur en franchise

  • Hoe kunnen een franchise- en een huurovereenkomst het beste worden gecombineerd?
  • Hoe wordt de huurbescherming beïnvloed door de combinatie van een franchise- en huurovereenkomst?

 14:05 Nabespreken presentatie met deelnemers

14:35 Pauze

15:00 Armando Mosele, Advocaat Valegis advocaten

  • Wat betekent de toekomstige wettelijke verankering van de NFC voor de vastgoedsector?
  • Franchise organisaties en de invloed op het straatbeeld in Nederland. Waar lopen grote (internationale) franchise organisaties tegen aan? Bescherming van het stadsgezicht, een analyse.

16:00 Nabespreken presentatie met deelnemers

16.30 Netwerkborrel 

Aanmelden?
Stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nlo.v.v. ''Business Meeting Franchise en Vastgoed". Vergeet niet uw contactgevens te vermelden. De kosten voor deze middag bedragen 295 euro excl. BTW. 

Lees hier onze algemene voorwaarden

 

Aanmelden

Hierbij meld ik mij aan voor:

Business Meeting Franchise en Vastgoed op 27-03-18:

Aanmelden Stuur ons een e-mail Bel: 023-743 49 09