22 mrt 12:00 uur

Dag van de Vastgoedfinanciering 2018

Novotel Amsterdam City, Europaboulevard 10, Amsterdam

Wat kunt u verwachten?

Deze dag heeft als doelstelling vastgoedfinanciers samen te brengen met vastgoedbeleggers, ontwikkelaars en bouwondernemingen. Inmiddels dé dag waar diverse bankloketten aanspreekbaar zijn!

Dit jaar is het concept van de Dag van de Vastgoedfinanciering totaal anders dan de jaren ervoor. De drie grootbanken geven geen presentaties, maar worden door dagvoorzitter Jeroen Lokerse, CEO Cushman & Wakefield geïnterviewd over de laatste ontwikkelingen in de sector. Hierdoor ontstaat er meer diepgang en interactie met de financiers en wordt er een meerwaarde gecreeërd voor de bezoekers. Voorafgaand aan elk interview geven intermediairs die dagelijks met financieringsaanvragen te maken hebben hun visie op de markt en stellen zij een vraag aan de bankiers. Jeroen Lokerse neemt alle visies en vragen mee in het interview.

Wat voor impact heeft nieuwe regelgeving op de financieringsbereidheid van banken? Ad Buisman van EY komt het de aanwezigen persoonlijk vertellen. Elwin de Groot van Rabobank Nederland praat de aanwezigen bij over de verwachte rente-ontwikkelingen. Susan Raaijmakers, partner bij Taxand zal in gaan op de fiscale kanten en kansen van vastgoedfinanciering.

Naast veel inhoud is er zoals u gewend bent van ons ook veel gelegenheid om te netwerken bij de luxe netwerklunch, pauze en netwerkborrel op het financieringsplein.

Financieringsplein
Ontmoet deze dag 20 banken en intermediairs die aanspreekpunt zijn voor uw toekomstige financiering!
 

Locatie

Novotel Amsterdam City, Europaboulevard 10, Amsterdam

Hoofdprogramma en sprekers

12:00 – 13:00 Luxe netwerklunch op het financieringsplein

13:00 - 13.10 Opening middagprogramma door dagvoorzitter Jeroen Lokerse, CEO Cushman & Wakefield.

 

13:10 – 13:30 Elwin de Groot, Chief International Economist and eurozone-strategist Rabobank Nederland.

De rente staat historisch laag. Maar blijft dat nog zo? Of gaat de rente nog verder zakken? Welke huidige factoren in de economie en politiek hebben invloed op de rente en wat zijn de verwachtingen van de Rabobank?
 

 


13:30 -13:50 Ad Buisman partner Real Estate Group & Construction leader EY.

Wat is de invloed van regelgeving op de financieringscapaciteit van banken en verzekeraars. Welke invloed hebben deze regels op het kapitaalbeslag van vastgoedfinanciers. Hoe varieert dat al naar gelang de LTV. Wat is de laatste stand van zaken?

 


13:50 – 14:00 Vragen uit de praktijk van Michel van der Horst, Heston Finance Group en Willem Appel, Roodhals Capital aan Peter Göbel CEO ING REF 

14:00 - 14:25 Jeroen Lokerse gaat in gesprek met Peter Göbel over zijn ambities. Hij zal de vragen van de intermediairs meenemen in zijn interview. Wat kan de branche van ING REF
verwachten in 2018?

14:25 – 15:00 Pauze
 

15:00- 15:10 
Vragen uit de praktijk van Maud Visschedijk, Cushman & Wakefield en Hans Gerritsen, Remit Consultants aan Erik Steinmaier, Sector directeur Real Estate ABN AMRO.
 

15:10 – 15:35 Jeroen Lokerse gaat in gesprek met Erik Steinmaier over de financierings ambities van ABN AMRO. Hoe kijkt de bank naar financieren buiten de Randstad? Jeroen Lokerse zal de vragen van de intermediairs meenemen in zijn interview. Wat kan de branche van ABN AMRO verwachten in 2018?

 

 

 

15:35 - 16:00 Susan Raaijmakers, partner bij Taxand over de fiscale kanten van vastgoedfinanciering

De aankoop van vastgoed middels een vennootschap kan op verschillende manieren worden gefinancierd, bijvoorbeeld middels een lening van een aandeelhouder dan wel via een externe bankfinanciering. Wat zijn de fiscale aspecten waarmee rekening moet worden gehouden voor bijvoorbeeld de aftrekbaarheid van de rente en de fiscale afwaardering van een oninbare vordering.
 
Wat zijn de eventuele fiscale gevolgen van de implementatie van de Europese “Anti Tax Avoidance Directive (ATAD)” voor vastgoedfinancieringen?

 

16:00 - 16:10 
Vragen uit de praktijk van Carlo van der Weg, Credion en Gaston van den Biggelaar, EY Montesquieu aan Roel van de Bilt, Directeur Rabo Real Estate Finance. 
 

16:10 - 16:35 Jeroen Lokerse gaat in gesprek met Roel van de Bilt, Directeur Rabo Real Estate Finance. Hij zal de vragen van de intermediairs meenemen in zijn interview. Rabobank REF is een feit. Wat heeft het nieuwe beleid van Rabobank REF de klanten gebracht? En in welke gebieden en segmenten heeft Rabobank REF interesse?  

 

16:35 - 18:00 Netwerkborrel
 

Aanmelden?
Stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. Dag van de Vastgoedfinanciering'. Vergeet niet uw contactgevens te vermelden. De kosten voor deze dag bedragen 395 euro excl. BTW. 

Aanmelden

Hierbij meld ik mij aan voor:

Dag van de Vastgoedfinanciering 2018 op 22-03-18:

Aanmelden Stuur ons een e-mail Bel: 023-743 49 09

Voorlopige deelnemerslijst

ABN Amro
Aurora Vrido B.V.
BRICKS & MORE Finance Solutions BV
Credion
Cushman & Wakefield
Dasa Vastgoed b.v.
DCMF
EY
Fusiform Beheer
Handelsbanken
Heston Finance Group
IMP B.V./Impact Vastgoed B.V. 
ING Bank N.V.
ING REF
Krikke Realisatie
Loyens & Loeff N.V
Nationaal Restauratiefonds
Polar Real
ProDelta Management B.V.
Propertize
Rabo Real Estate Finance
Rabobank Nederland
Rockspring Property Management
Roodhals Capital BV  
Sectie5 Investments NV
Segesta Groep
Subvention B.V
Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Taxand
Vesting Finance
Vrijzathe Financiële Dienstverlening