28 sep 14:30 uur

De week na Prinsjesdag: Dag van het Wonen

WTC, Strawinskylaan 1, 1077 XW Amsterdam

Wat kunt u verwachten?

Minister Blok heeft veel veranderd in de woningmarkt. Toch zijn er ook nog veel grote problemen onopgelost gebleven, zelfs nieuwe bijgekomen, ofschoon er in de markt enorm veel geld beschikbaar is bij een extreem lage rente. Wat gaat het kabinet de komende jaren aan de onopgeloste problematiek doen? Prinsjesdag maakt straks duidelijk welke nieuwe wind er gaat waaien.

Beleidsvoornemens Prinsjesdag
Onopgelost is de betaalbaarheid in de gespannen woningmarktgebieden. En de beschikbaarheid – de vraag naar sociale en middeldure huur, en ook naar koop, blijft veel groter dan het aanbod. Starters komen moeilijk aan de bak. De kloof tussen arm en rijk neemt toe – een zorgwekkend groeiende groep sociale huurders kampt met structurele (huur)schuldproblematiek. Nieuwe doelgroepen zoals immigranten verhogen de druk op de markt. De verduurzaming van de voorraad blijft achter, ook van het eigenwoningbezit; investeren in de toekomst is echter noodzakelijk. Daar is geld voor nodig. Maar ook voor nieuwbouw en de betaalbaarheid. Komen er meer vrijstellingen en kortingen op de verhuurderheffing? Gaat de kaasschaaf opnieuw in de hypotheekrenteaftrek? Hoe pakken de beleidsvoornemens van Prinsjesdag uit? Wat betekenen ze voor de bedrijfsvoering van corporaties, woningbeleggers en ontwikkelaars? Wat laat het kabinet na om te doen?

Zes experts met voelhoorns in het Haagse verdiepen zich na Prinsjesdag grondig in de dan gepresenteerde beleidsvoornemens. Ze interpreteren ze en praten u kort daarna in twee uur interactief bij. U hoort heet van de naald waar het naartoe gaat. Zorg dat u erbij bent.

 

Locatie

WTC, Strawinskylaan 1, 1077 XW Amsterdam

Hoofdprogramma en sprekers

14.30 Binnenkomst deelnemers en kennismaking, koffie, thee, fris.

15.00 Inleiding door middagvoorzitter Wienke Bodewes, CEO Amvest.

 

 

 

15.15 Interpretaties van de kabinetsplannen door

Johan Conijn, Hoogleraar Woningmarkt ASRE en Directeur Ortec Finance.
Marnix Norder, Voorzitter Aedes.
Marien de Langen, Voorzitter De Vernieuwde Stad en Bestuursvoorzitter Stadgenoot.

Gevolgd door discussie met de zaal en met een panel dat bestaat uit:


Lex de Boer, Bestuurder Lefier.
Karin van Dreven, Directeur-Bestuurder Haag Wonen.

16.50 Samenvatting en afsluiting door middagvoorzitter Wienke Bodewes.

17.00 Netwerkborrel


Aanmelden?
Stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. ''Prinsjesdag''. Vergeet niet uw contactgevens te vermelden. De kosten voor deze dag bedragen 395 euro excl. BTW. 

 

Aanmelden

Hierbij meld ik mij aan voor:

De week na Prinsjesdag: Dag van het Wonen op 28-09-17:

Aanmelden Stuur ons een e-mail Bel: 023-743 49 09